Νέες κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση δυο ανήλικων αγοριών θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» που θα κάνει πρεμιέρα στο Sundance Film Festival στα τέλη του μήνα.

«Στο απόγειο της δόξας του, ο Μάικλ Τζάκσον, ξεκίνησε μακροχρόνιες σχέσεις με δυο αγόρια ηλικίας 7 και 10 χρόνων και τις οικογένειες τους», συνοψίζει το φιλμ. «Τώρα στα 30 τους, αποκαλύπτουν πώς κακοποίηθηκαν σεξουαλικά από τον Τζάκσον και πώς το διαχειρίστηκαν μετά από χρόνια».

Το διάρκειας 233 λεπτών ντοκιμαντέρ αποτελείται από δυο μέρη και οφείλει τον τίτλο του στη Νeverland, το διάσημο ράντσο του «βασιλιά της ποπ» στην Καλιφόρνια. 

Τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του «Leaving Neverland» που θα προβληθεί στο πλαίσιο της κατηγορίας Special Events του Sundance, υπογράφει ο Νταν Ριντ.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές ποιοι από όσους έχουν κατηγορήσει τον ποπ σταρ για σεξουαλική κακοποίηση θα εμφανιστούν επίσης στο ντοκιμαντέρ. Όπως αναφέρει το Wrap, τα δυο αδέρφια που κατηγόρησαν τον Τζάκσον στη δίκη του 2005 είναι τώρα μόλις 20 ετών. Παράλληλα, οι ισχυρισμοί του 36χρονου σήμερα χορογράφου, Γουέιντ Ρόμπσον για σεξουαλική παρενόχληση από τον Τζάκσον, απορρίφθηκαν το Δεκέμβριο του 2017.

«Πρόκειται για μια ακόμα φρικιαστική παραγωγή σε μια εξωφρενική και θλιβερή προσπάθεια να εκμεταλλευτούν το όνομα του Μάικλ Τζάκσον για να βγάλουν λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Neverland.

To Sundance Film Festival θα πραγματοποιηθεί στη Γιούτα από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου.