«Φοβόμουν πάρα πολύ να κυκλοφορήσω. Χτυπούσε κουδούνι και σκεφτόμουν ότι ήρθαν να με συλλάβουν, πεταγόμουν στον ύπνο μου από άγχος. Πέρασα δύσκολα, με βαριάς μορφής κατάθλιψη. Από τότε που πήγα πρώτη φορά σε ψυχολόγο πίστεψα σε εμένα για πρώτη φορά και δέχτηκα ότι ήμουν φυγόποινος και έπρεπε να λήξει η περιπέτεια αυτή» λέει ανακουφισμένος σήμερα για την καινούρια ζωή που ξεκινά.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στον ALPHA, είπε ότι οι «κακές παρέες» ήταν αυτές που τον έμπλεξαν και τον «έβαλαν στο τριπάκι να βγει στην παρανομία και τον παρότρυναν να συστήνεται σαν κάποιος που δεν ήταν και έτσι να βγάζει εύκολα χρήματα».

Έτσι παρουσιαζόμουν σαν γόνος κάποιου διάσημου προσώπου που εκείνη την περίοδο ήταν στην επικαιρότητα. Είχα ξεγελάσει και τον ίδιο μου τον εαυτό χωρίς να σκέφτομαι ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Χρησιμοποιούσα αστείες δικαιολογίες, ότι είχα κάποιο πρόβλημα για παράδειγμα, και ζητούσα ευτελή ποσά για την εποχή, περίπου 15.000 – 20.000 δραχμές. Ντρέπομαι που το λέω» περιγράφει ο Κωνσταντίνος Δαναός.

Στη συνέχεια διηγήθηκε πώς κατέληξε στις φυλακές της Αλικαρνασσού αλλά και τι ήταν αυτό που τον έσπρωξε να παραβιάσει την άδεια και να μη γυρίσει ποτέ πίσω: «Έγινε μία καταγγελία, μία μήνυση έφερε την άλλη και αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα και ευτυχώς που έγινε έτσι. Το 1998 η δίκη έγινε ερήμην μου και έτσι καταδικάστηκα. Βρέθηκα στην Αλικαρνασσό, που ήταν από τις πιο σκληρές φυλακές τότε, με συγκρατούμενους βαρυποινίτες. Αμέσως έπιασα δουλειά στη φυλακή και ήμουν στο ίδιο κελί με κάποιον που έκτιε δις ισόβια για ανθρωποκτονία. Την πέμπτη μέρα ήρθε στο κρεβάτι μου και με κακοποίησε σεξουαλικά. Αυτό συνέβαινε για έναν χρόνο και έναν μήνα. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι γιατί φοβόμουν, γιατί με απειλούσε ότι αν μιλήσω θα με σκοτώσει. Και άλλοι μέσα στη φυλακή με συμβούλευσαν να μη μιλήσω. Έτσι, όταν πήρα την άδεια, δε γύρισα ποτέ πίσω» τονίζει και λίγο αργότερα λέει ότι είναι μία απόφαση για την οποία «δεν θα μετανιώσει ποτέ» γιατί «το έκανα για την ψυχική μου υγεία και ηρεμία». 

«Με βοήθησε μια μακιγιέζ της Φίνος Φιλμ. Άρχισε να με διδάσκει αυτή πώς να μιλάω, πώς να στήνομαι στην κάμερα. Δεν σκέφτηκα ποτέ όταν βγήκα από τη φυλακή ότι χτίζω καριέρα, το ένα έφερνε το άλλο» εξηγεί σε ερώτηση για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά. 

«Στα 17 αυτά χρόνια συνάντησα όλους όσους είχα στο παρελθόν εξαπατήσει και δε με αναγνώρισε κανείς» λέει και εξηγεί ότι είχε χάσει σχεδόν 50 κιλά και είχε κάνει μαθήματα ορθοφωνίας.

Όσο για το πώς οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές: «Στις 4 Απριλίου με σταμάτησαν για μια τυπική εξακρίβωση στοιχείων και παραδέχτηκα ποιος ήμουν, είπα το πραγματικό μου όνομα. Έτσι συνελήφθην και φυλακίστηκα για να εκτίσω το υπόλοιπο της ποινής μου και αποφυλακίστηκα πριν από λίγες ημέρες».

«Νιώθω ότι ξεκινάω τη ζωή μου από την αρχή, κάνοντας πράγματα που δεν μπορούσα εδώ και 17 χρόνια. Θα φύγω εκτός Ελλάδας. Έχω μία σχέση που δεν ήξερε κάτι όλα αυτά τα χρόνια αλλά έμεινε εδώ και θα πάω να τον βρω να ζήσουμε μαζί» λέει ανακουφισμένος.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη σε όσους πλήγωσα και όσους μου έδωσαν ευκαιρίες να γίνω καλύτερος άνθρωπος και δεν τις εκμεταλλεύτηκα» καταλήγει ο τραγουδιστής-δραπέτης.