Όταν βρίσκεται στα κινηματογραφικά πλατό, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι ο βασιλιάς του κόσμου. Όταν βρίσκεται έξω από αυτά, είναι ο βασιλιάς της... βερμούδας. Οι παπαράτσι έχουν βαρεθεί να τον πετυχαίνουν παντού με cargo shorts, τις «στρατιωτικές» βερμούδες με τις μεγάλες τσέπες. Μιλάμε για μια αγάπη τόσο μεγάλη, που επιτέλους βρήκε και το τραγούδι που της αξίζει.

Το έγραψε ο Κρις Μάρτιν των Coldplay και το τραγούδησε στο γκαλά για τα 20 χρόνια του Ιδρύματος Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Μάλιστα, όπως εξήγησε στους 300 καλεσμένους της βραδιάς «Μελέτησα τον Λεονάρντο από κοντά για πέντε ή έξι χρόνια. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η φοβερή δέσμευσή του στη διάσωση των βερμούδων cargo. Είναι ο τύπος που είπε “θα σώσω αυτό το είδος από εξαφάνιση, έπρεπε να είχε χαθεί πριν από 25 χρόνια”».

Πέρα από την πλάκα, με βερμούδες ή χωρίς, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος τη ζωή του στην οικολογία. Το Leonardo DiCaprio Foundation εδώ και 20 χρόνια αγωνίζεται για ζητήματα που αφορούν την προστασία ειδών που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και την καταπολέμηση της μόλυνσης του πλανήτη.