Εκτός από μετρ του τρόμου, ο πολυγραφότατος Στίβεν Κινγκ είναι και ένας πολύ κουλ τύπος. Μπορεί να βγάζει εκατομμύρια από τα βιβλία του και τις κινηματογραφικές μεταφορές τους (περιμένουμε σύντομα το «Αυτό μέρος Β'» και το «Νεκρωταφίο Ζώων»), αλλά αν κάποιος σπουδαστής κινηματογράφου θέλει να δοκιμάσει τις ικανότητές του με κάποιο έργο του Κινγκ, η τιμή πέφτει στο... 1 δολάριο.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι εκείνο των σπουδαστών της Blaneau Gwent Film Academy στην Αγγλία, που απόκτησαν τα δικαιώματα του διηγήματος «Stationary Bike», για έναν ζωγράφο που αγοράζει ένα στατικό ποδήλατο για να χάσει βάρος αλλά κινδυνεύει να χάσει... το μυαλό του. Οι 30 σπουδαστές θα γυρίσουν το φιλμ, θα το στείλουν στον συγγραφέα και στη συνέχεια θα το ταξιδέψουν σε διάφορα φεστιβάλ.

Στην ιστοσελίδα του ο Στίβεν Κινγκ έχει αφιερώσει ένα τμήμα στα Dollar Babies, όλα τα έργα του που δεν έχουν πουληθεί σε κινηματογραφικά στούντιο και είναι διαθέσιμα για φοιτητές κινηματογράφου έναντι ενός δολαρίου. Αυτή τη στιγμή το τμήμα φιλοξενεί 30 ιστορίες του.