Η τέχνη μιμείται τη ζωή ή η ζωή την τέχνη; Μερικά από τα ωραιότερα ζευγάρια της ελληνικής μυθοπλασίας γνωρίστηκαν στα στούντιο, έζησαν τον μεγάλο έρωτα στην TV και κατάφεραν να τον βιώσουν και στη ζωή… γράφοντας το δικό τους love story.  

Ήταν το 2007, όταν μαζί με τη σειρά «Μπαμπά μην τρέχεις» του Mega ξεκινούσε και μία σχέση ζωής. Εκείνη της Άννας Μαρία Παπαχαραλάμπους και του Φάνη Μουρατίδη που στο σίριαλ υποδύονταν τη Μόνα και τον Βασίλη. Το ζευγάρι ερωτεύτηκε από τα πρώτα κιόλας γυρίσματα ενώ όπως έχει δηλώσει ο ηθοποιός παλαιότερα: «Ήταν πραγματικά υπέροχο, γιατί, ενώ όλοι οι άλλοι έχουν ένα βίντεο γάμου, εμείς έχουμε μια ολόκληρη σειρά! Σκεφτείτε ότι από το 11ο επεισόδιο και μετά, η εγκυμοσύνη της Άννας είναι κανονική και είναι έγκυος στον γιο μας. Και το τέλειο ήταν ότι πρώτα τα παίζαμε και μετά τα ζούσαμε. Ήταν περίεργο, αλλά και υπέροχο ταυτόχρονα. Ήταν από αυτά που δεν τα “σχεδιάζεις”». 

Ένα ακόμα σίριαλ του Mega αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει μία όμορφη ιστορία αγάπης, σαν αυτή της Βάσως Λασκαράκη και του  Γιάννη Τσιμιτσέλη. Γνωρίστηκαν στην «Πολυκατοικία», όπου κατά τη διάρκεια των πολύωρων γυρισμάτων και των κοινών τρυφερών σκηνών, αποφάσισαν να γίνουν ζευγάρι και στην πραγματικότητα. Η Λουκία και ο Τάκης, όπως ήταν τα ονόματά τους στο σενάριο, είναι αχώριστοι εδώ και 8 χρόνια και ο έρωτάς τους επισφραγίστηκε με τον ερχομό της μονάκριβής τους, Εύας. Αν και δεν έχουν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και παρά τα δημοσιεύματα που τους θέλουν κατά περιόδους να χωρίζουν, οι δυο τους συνεχίζουν να είναι μονιασμένοι και ιδιαιτέρως αγαπημένοι. 

Στην συνείδηση του κοινού έχουν χαραχτεί ως ένα από τα πολύ ταιριαστά ζευγάρια των σίριαλ. Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ο Πάνος Βλάχος θα έχουν πάντα χαραγμένο στην καρδιά τους το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» στον Alpha, αφού όχι μόνο τους καταξίωσε επαγγελματικά, αλλά τους έκανε να ζήσουν και το απόλυτο love story. Το νεότερο ζευγάρι της σειράς γνωρίστηκε στα πλατώ το 2013 κι έκτοτε είναι αχώριστοι. Τα τελευταία δύο χρόνια, μάλιστα, κυνηγούν το όνειρό τους στην Αμερική, κάνοντας σπουδές υποκριτικής και συμμετέχοντας σε θεατρικές δουλειές. 

Η σειρά «Βέρα στο δεξί» στο Mega ήταν η αφορμή για έναν έρωτα… μεγατόνων. Η Μαριάνα Τουμασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου «Ο Αλέξανδρος είναι ένα πολύ κλειστό παιδί, με αυτούς που δεν ξέρει. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, όταν μας σύστησαν για πρώτη φορά, ήταν η ευγένειά του και το πόσο χαμηλών τόνων άνθρωπος είναι. Το πρώτο διάστημα δεν είχαμε πολλές κοινές σκηνές και έτσι λέγαμε μόνο ένα "γεια". Όταν γνωριστήκαμε λίγο καλύτερα διαπίστωσα ότι είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, από αυτούς που λες "μωρέ, τι καλή ψυχή πρέπει να έχει αυτός...". Όταν ξανασυναντηθήκαμε στη "Βέρα στο Δεξί" και γνωριστήκαμε καλύτερα, γιατί παίζαμε σχεδόν κάθε μέρα μαζί, άρχισαν να έρχονται τα συναισθήματα το ένα μετά το άλλο», δήλωσε η ηθοποιός παλαιότερα. Ο Αλέξανδρος Σταύρου συνέχισε, στην ίδια συνέντευξη, συμπληρώνοντας: «Η Μαριάννα είναι ένα πλάσμα που με το που το βλέπεις δεν θέλεις να το χάσεις από τα μάτια σου! Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, που την είχα δει, πριν συστηθούμε και γνωριστούμε καλύτερα, δεν ήθελα να πάρω τα μάτια μου από πάνω της!». Όσο για το αν ήταν για εκείνον έρωτας με την πρώτη ματιά απάντησε: «Ναι!». Οι δυο τους, μάλιστα, έχουν αποκτήσει και μία κορούλα που λατρεύουν και υπεραγαπούν. 

Το τελευταίο ζευγάρι αυτής εδώ της λίστας είναι ο Θανάσης Ευθυμιάδης και η Άννα Ντιμιτρίεβιτς. Η γνωριμία τους έγινε, το 2006, στη σειρά του Ant1 «Για την Άννα», με τον ηθοποιό να γοητεύεται από την φυσική ομορφιά της Άννας. Το ζευγάρι ξεκίνησε μία όμορφη σχέση η οποία κατέληξε στα σκαλιά της εκκλησίας και σε δύο υπέροχες κόρες. Όπως, μάλιστα, έχει πει και ο ίδιος; «Πάντα έλεγα ότι δεν θα παντρευτώ μοντέλο και ηθοποιό και τελικά παντρεύτηκα και μοντέλο και ηθοποιό. Αλλά είναι ιδιαίτερη. Από τη ζωή μου πέρασαν και άλλες δύο τρείς ιδιαίτερες γυναίκες αλλά, εγώ δεν ήμουν έτοιμος. Όταν έφτασα στα 40 είπα τί γίνεται εδώ πρέπει να βρεις έναν άνθρωπο να φτιάξεις τη ζωή σου και ήταν το timing τέτοιο που γνώρισα την Άννα».