Πριν προβληθούν οι «Φρουροί του Γαλαξία», πολλοί αναρωτήθηκαν πώς θα μεταφερόταν στη μεγάλη οθόνη ο ήρωας Rocket Raccoon. Ένα ρακούν που στέκεται και μιλάει σαν άνθρωπος και είναι κανονικό… κομάντο: ειδικός στα όπλα, άριστος σκοπευτής, εξαιρετικός πιλότος και ηγετική φυσιογνωμία – αλλά και αρκετά αθυρόστομος για να μας διασκεδάζει.

Τελικά ο Rocket Raccoon έκλεψε την παράσταση χάρη στο συνδυασμό της φωνής του Μπράντλεϊ Κούπερ και της χαριτωμένης φατσούλας του Oreo, του ρακούν που χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο για την ψηφιακή δημιουργία του ήρωα.

Όμως ο Oreo δεν είναι πια κοντά μας, καθώς απεβίωσε προ ημερών στα 10 του χρόνια, στη φάρμα Quinta Layla στην Πορτογαλία, όπου ζούσε. Ο λογαριασμός των «Φρουρών του Γαλαξία» στα social media αποχαιρέτησε τον Oreo, που μάλιστα είχε συνοδεύσει τον σκηνοθέτη Τζέιμς Γκαν στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας το 2014.

Ο Oreo δεν υπάρχει πια, ο Τζέιμς Γκαν απολύθηκε από την Disney και η τρίτη ταινία της σειράς είναι στον αέρα, δύσκολοι καιροί για τους «Φρουρούς του Γαλαξία»…