«Ο άνθρωπος είναι κρετίνος. Το μόνο που κάνει είναι να κλέβει πράγματα από άλλους και να τα ενώνει ξανά. Δεν υπάρχει κάτι πρωτότυπο σε αυτό, δεν τον κάνει σκηνοθέτη». Ένα από τα σχόλια του Ένιο Μορικόνε που καταγράφονται σε συνέντευξή του στο τεύχος Δεκεμβρίου του γερμανικού Playboy, την εγκυρότητα της οποίας διέψευσε ο θρυλικός συνθέτης με δήλωσή του την περασμένη Κυριακή.

«Είναι απολύτως ψέματα. Δεν έχω δώσει συνέντευξη στο γερμανικό Playboy και δεν έχω αποκαλέσει ποτέ κρετίνο τον Ταραντίνο, ούτε τις ταινίες του σκουπίδια. Έχω εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μου να κινηθεί νομικά» ανακοίνωσε ο Μορικόνε, ωστόσο το Playboy επιμένει: «Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο συνθέτης Ένιο Μορικόνε αρνείται ότι έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό Playboy» ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η εκδοτική εταιρεία Hubert Burda Media, στην οποία ανήκει το περιοδικό.

«Η συζήτηση έλαβε χώρα στις 30 Ιουνίου 2018 στο σπίτι του Μορικόνε στη Ρώμη. Παρών ήταν και εκπρόσωπος της διοργανώτριας συναυλίων Semmel Concerts. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τμήματα των δημοσιευμένων δηλώσεών του διαψεύδονται ως ανακριβή».
Στην ιστοσελίδα του περιοδικού δημοσιεύονται τμήματα της συνέντευξης που πήρε ο δημοσιογράφος Μαρσέλ Άντερς, υπό τον τίτλο «Ennio Morricone: "Quentin Tarantino kann mich mal"», που (ακολουθεί σύντομο μάθημα γερμανικών) αποτελεί συντόμευση της φράσης «kann mich mal am Arsch lecken», η οποία με τη σειρά της αποδίδεται ως «μπορεί να μου γλύψει τον κώλο».