Όπως είχαμε γράψει αναλυτικά το απόγευμα της Δευτέρας, ο Κέβιν Σπέισι έκανε πρεμιέρα χθες στο δικαστήριο. Ο ίδιος δήλωσε -όπως ήταν αναμενόμενο- αθώος, ωστόσο του απαγγέλθηκαν και επισήμως πια κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση από το δικαστήριο του Ναντάκετ.

Νωρίτερα οι δικηγόροι του κατέθεσαν ανεπιτυχώς αίτημα ενώπιον της δικαιοσύνης για να μπορέσει να απουσιάσει από τη διαδικασία με το επιχείρημα ότι η παρουσία του εκεί θα ενίσχυε την αρνητική δημοσιότητα που ήδη αντιμετωπίζει εξαιτίας της εν λόγω υπόθεσης.

Έπειτα από μια σύντομη ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής Τόμας Μπάρετ αποφάσισε να αφεθεί ο 59άχρονος Σπέισι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ στο πλαισιο αυτών του απαγόρευσε να έρθει σε επαφή με το φερόμενο θύμα του ή τους συγγενείς του. Παράλληλα, όρισε τη διεξαγωγή της επόμενης ακροαματικής διαδικασίας για την 4η Μαρτίου.

Ο οσκαρούχος ηθοποιός και πρώην πρωταγωνιστής της σειράς House of Cards κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση μετά από μήνυση ενός 18άχρονου που υποστηρίζει ότι τον μέθυσε σε ένα εστιατόριο στο Ναντάκετ το 2013, πριν ασελγήσει πάνω του. 

Το περιστατικό φέρεται ότι διήρκεσε τρία λεπτά κατά το οποίο σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα «του κατέβασε το φερμουάρ, κόλλησε τα χέρια του στο παντελόνι και του ξεκίνησε να του τρίβει το πέος.»

Παρόλο που οι συνήγοροι του Σπέισι ισχυρίζονται ότι οι κατηγορίες προέρχονται από έναν μεθύστακα συκοφάντη που δεν έχει καμία απόδειξη της απρεπούς επαφής τους, ο ηθοποιός ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή 5 χρόνων κάθειρξης, αν όντως καταδικαστεί. 

Οι ερευνητές πάντως, έχουν στη διάθεσή τους ένα βίντεο, που τράβηξε, κατά τη διάρκεια των γεγονότων, ο σερβιτόρος με το κινητό τηλέφωνό του.

Θυμίζουμε ότι ο Σπέισι χρεώθηκε πολλάκις με παρόμοια περιστατικά από όταν για πρώτη φορά ο ηθοποιός Άντονι Ραπ τον κατηγόρησε ότι του επιτέθηκε τον Νοέμβριο του 2017. Τότε, ο 59άχρονος ηθοποιός είχε γράψει: «Αν όντως συμπεριφέρθηκα όπως περιγράφει, του οφείλω μία ειλικρινή συγγνώμη για αυτήν την βαθιά άσεμνη, «μεθυσμένη» συμπεριφορά.»

Βέβαια, λίγο πριν λήξει το 2018, εμφανίστηκε ως Φρανκ Άντεργουντ από το House of Cards σε ένα βίντεο, κατά το οποίο άφηνε διάφορα υποννοούμενα για το αν αληθεύουν όλα όσα του χρεώνουν.

Μένει να δούμε, την τελική απόφαση του δικαστηρίου που αναμένεται να αργήσει πολύ μέχρι να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες...