Ένα σπάνιο βίντεο στο οποίο βλέπουμε έναν εμφανώς αμήχανο Μάικλ Τζάκσον να απαντά στις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, φέρνει στο φως η Daily Mail.

Στο βίντεο ντοκουμέντο, το οποίο μέχρι σήμερα αποτελεί τη μοναδική ανάκριση του Τζάκσον καταγεγραμμένη σε κάμερα, βλέπουμε το «βασιλιά της ποπ» να στριφογυρίζει στην καρέκλα του και να συμπεριφέρεται νευρικά, καθώς δέχεται τις σοβαρές ερωτήσεις των δικηγόρων.

Το 10λεπτο υλικό αποτελεί απόσπασμα της τρίωρης κατάθεσης του Μάικλ Τζάκσον έπειτα από μήνυση που άσκησαν εναντίον του 5 πρώην υπάλληλοι της Neverland οι οποίοι όπως ισχυρίστηκαν έχασαν τη δουλειά τους όταν είδαν τον Τζάκσον να συμπεριφέρεται ανάρμοστα στα παιδιά.

Το υλικό βιντεοσκοπήθηκε την 1η Μαρτίου 1996 στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Νέα Υόρκη όταν ο «βασιλιάς της ποπ» ήταν 37 ετών. Φορώντας το γνωστό μαύρο καπέλο και ένα μαύρο τζάκετ, ο Μάικλ Τζάκσον κάθεται στην καρέκλα του και δέχεται τις ερωτήσεις κοιτώντας τριγύρω και κυρίως τους δικηγόρους του που παρεμβαίνουν συνεχώς για να τον προστατεύσουν. Όπως μπορεί να δει κανείς είναι ιδιαίτερα νευρικός, χασκογελάει, αστειεύεται και χασμουριέται, όταν ακούει τις καταγγελίες για ανάρμοση σχέση με τους ανήλικους τότε Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζόρνταν Τσάντλερ και Μπρετ Μπαρνς οι οποίοι επισκέπτονταν συχνά την έπαυλή του «Neverland». Επίσης τον βλέπουμε να κουνάει το κεφάλι του και να αντιδρά σαν να μην πιστεύει στα αυτιά του με όσα του καταλογίζουν, πιάνοντας το καπέλο του, σηκώνοντας τα χέρια και χαμογελώντας αινιγματικά όταν οι δικηγόροι τον ρωτούν ευθέως αν είναι παιδεραστής.

Η μοναδική φορά που διατυπώνει μια ολοκληρωμένη απάντηση είναι όταν θέλει να περιγράψει τη σχέση του με τα παιδιά, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον Ιησού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Ιησούς έλεγε να αγαπάμε τα παιδιά και να είμαστε σαν τα παιδιά, νέοι, αθώοι, αγνοί και έντιμοι. Πάντα φρόντιζε να περιβάλλεται από παιδιά και έτσι έμαθα να κάνω κι εγώ μεγαλώνοντας».  

Το βίντεο ντοκουμέντο δημοσιεύεται στον απόηχο του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Sundance και επικεντρώνεται στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τον Μάικλ Τζάκσον, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. To ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» θα προβληθεί την Άνοιξη από το HBO.