Κατά καιρούς έχουμε δει είτε σε δημοπρασίες είτε μέσω ιστοσελίδων να πωλούνται διάφορα περίεργα αντικείμενα, των οποίων η αξία είναι συλλεκτική και συνεπώς πολύ μεγαλύτερη αν οι προκάτοχοί τους υπήρξαν διάσημοι.

Στην προκειμένη, συλλέκτης πουλάει τα αυτοκίνητα στα οποία πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν οι ράπερς Tupac και Notorious B.I.G το 1996 και 1997 αντίστοιχα. 

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ράπερς δολοφονήθηκαν σχεδόν κινηματογραφικά με πυροβολισμούς που γάζωσαν τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν: Ο Tupac σε ένα περιστατικό στο Λας Βέγκας τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ ο Notorious B.I.G ένα χρόνο μετά, αποτέλεσε στόχο δολοφόνων με τον ίδιο τρόπο σχεδόν στο Λος Άντζελες. 

Τα δύο αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν ουσιαστικά στα δύο μοιραία σκηνικά πωλούνται από τον ιδρυτή τoυ site Moments In Time, Γκάρι Ζίμετ, ο οποίος διατείνεται ότι διαθέτει προς πώληση αυθεντικό «ιστορικό» υλικό.


H BMW 7 Series του Tupac

Το GMC Suburban SUV του Notorious B.I.G δημοπρατείται έναντι 750,000 δολαρίων, ενώ η BMW 7 Series του Tupac εκτιμάται στο 1.5 εκατομμύριο δολάρια. 

Μιλώντας στο Pitchfork, o Ζίμετ αποκάλυψε ότι η BMV επισκευάστηκε μέσα έξω πλήρως και «δυστυχώς όλες οι τρύπες από τις σφαίρες έχουν καλυφθεί τόσο καλά που δε μπορείς να πεις ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που "συμμετείχε" σε δολοφονία».

Από την άλλη, μόνο οι πόρτες του αυτοκινήτου του Notorious B.I.G αντικαταστάθηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι μία τρύπα ειναι ακόμα ορατή στο σημείο που βρίσκονται οι ζώνες. Ο Ζίμετ ουσιαστικά μεσολαβεί για να πουλήσει το αμάξι για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας οικογένειας. 

«Ξέρω μουσεία που θα ήθελαν πολύ να το έχουν, μιας και τώρα βρίσκεται υπό δημιουργία το μουσείο της hip hop στη Νέα Υόρκη. [...] Δυστυχώς, τα μουσεία είναι μόνιμα χρεοκοπημένα. Αλλά δες, εν τέλει θα πουληθεί, χωρίς αμφιβολία. Είναι απλά να βρεθεί ο σωστός αγοραστής», δήλωσε σχετικά ο Ζίμετ και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για οχήματα ιστορικής αξίας: 

«Πρέπει να πραγματικά να το δείτε από ιστορική σκοπιά. Αν το αυτοκίνητο στο οποίο σκοτώθηκε ο Τζον Κένεντι έβγαινε ποτέ προς πώληση -δυστυχώς ποτέ δεν θα βγει- θα απέφερε τουλάχιστον 25 εκατομμύρια δολάρια.»


Οι πρωταγωνιστές της σειράς «Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G»

Στο μεταξύ, τα παραπάνω συμβαίνουν σε μία περίεργη συγκυρία παύλα σύμπτωση, αφού λίαν συντόμως θα δούμε στους παγκόσμιους τηλεοπτικούς δέκτες την σειρά Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G. Θα καταπιάνεται με τη δραματοποίηση των εγκλημάτων που στοίχισαν τις ζωές των δύο ράπερς. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία εξαιρετική δουλειά με πολύ προσεγμένο καστ και καλογραμμένο σενάριο, καθώς αν μη τι άλλο εικασίες και στοιχεία αντικρουόμενα μεταξύ τους για τα αίτια των δολοφονιών, υπάρχουν αρκετά ώστε να επανεξετάζονται για καιρό.