Κατασταλαγμένη, γεμάτη από συναισθήματα, επιτυχίες και «τίτλους», αποκαλύπτει ότι πλέον δεν έχει χρόνο για χάσιμο καθώς η μητρότητα είναι πάνω από όλα για εκείνη. Η Θεοφανία Παπαθωμά, όμως, δεν είναι μόνο αυτή η γλυκιά και τρυφερή μαμά, είναι μία ηθοποιός που συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά, όπως το θέλει, είναι μία γυναίκα που δεν χάνει τη γοητεία της και μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε κάθε της εμφάνιση. 

Η φετινή θεατρική σεζόν σας βρίσκει στην παράσταση «Ο βαπτιστικός της κυρίας»… Πώς νιώθετε που επιστρέψατε στο σανίδι, στη δουλειά; 
Νιώθω χαρούμενη και δημιουργική, γεμάτη. Είναι πολύ ωραίο να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, σε καλές συνθήκες και σε υψηλό επίπεδο ποιότητας.  Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, ειδικά τη φετινή χρονιά. 

Είναι λύτρωση και ικανοποίηση για έναν ηθοποιό να βλέπει το κοινό να γελάει με την καρδιά του;
Για μένα δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να κάνω τον κόσμο να γελάει. Γι’ αυτό γράφω και κωμωδίες. Από μικρή, άλλωστε, έγραφα αστεία κείμενα και τα διάβαζα στο σχολείο και στις εκδρομές για να διασκεδάζω τους συμμαθητές μου.

Στις κωμωδίες, σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας είναι και το να υπάρχει χημεία στο θίασο; 
Ναι, η χημεία είναι απαραίτητο συστατικό. Το σπουδαιότερο, βέβαια, είναι να είναι καλοί οι ηθοποιοί. Εκεί έγκειται η μεγάλη επιτυχία. Σημαντικό ρόλο έχουν και το καλό κείμενο και η καλή σκηνοθεσία. Με κακή χημεία και καλούς ηθοποιούς κανείς καλή κωμωδία. Με κακούς ηθοποιούς και καλή χημεία, κάνεις καλή παρέα. (γέλια)

Εσείς έχετε πετύχει το παραπάνω στοίχημα της «χημείας» με τους συμπρωταγωνιστές σας; 
Μέχρι αυτή τη στιγμή, είμαστε αγαπημένοι! 

Υπήρξαν φορές που βρεθήκατε σε μία δουλειά χωρίς να υπάρχουν καλές σχέσεις πίσω από τις κάμερες; 
Υπήρξε μια φορά μόνο, ευτυχώς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, κάνεις υπομονή μέχρι να τελειώσει η σεζόν. 

Η τηλεόραση σας έχει λείψει ή δεν σας κάνει το κλικ με την κατάσταση που επικρατεί τη δεδομένη φάση; 
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει κάτι να ζηλέψω. Στην παρούσα φάση θα προτιμούσα να κάνω μια εκπομπή, ένα talk show. 

Οπότε δεν επιζητάτε ιδιαίτερα μία δουλειά στην τηλεόραση;
Πιστεύω ότι ό,τι  χρειάζεται να κάνω, μου έρχεται.  Οπότε ότι δεν έρχεται, μάλλον δεν πρέπει να το κάνω. Έχω πάψει να επιζητώ πράγματα, παίρνω τις καταστάσεις όπως έρχονται και είμαι ευγνώμων!

20 χρόνια μετά το «Άγγιγμα ψυχής», ο κόσμος θεωρείτε συνεχίζει να σας έχει συνδεδεμένη με την τότε ηρωίδα; 
Ναι, ο κόσμος το θυμάται σαν να παίχτηκε χθες. Βέβαια, παίζεται συνέχεια σε επανάληψη. Οπότε κι αυτό βοηθά για να μην ξεχαστεί. 

Μετά τη σειρά, η Θεοφανία Παπαθωμά έγινε εκτός από πρωταγωνίστρια πρώτης γραμμής, sex symbol. Για πολλούς παραμένετε ακόμη και σήμερα… Αυτός ο τίτλος τονώνει τη γυναικεία σας αυτοπεποίθηση; 
Φαντάζομαι πως ναι. Είναι ωραίο να σε θαυμάζουν και να σε θεωρούν ποθητή, ακόμη και ως μαμά με 3 παιδιά! (γέλια)

Πώς είναι η ζωή μιας εργαζομένης μητέρας τριών παιδιών; 
Είναι τέλεια! Νιώθω τόσο γεμάτη κι ολοκληρωμένη. Έχω τόσο ωραία παρεούλα όλη μέρα, περνάω τέλεια με τα παιδιά. Τους μεγάλους βαριέμαι αφόρητα! 

Η μητρότητα άλλαξε τον τρόπο που βλέπετε τη δουλειά, σας έκανε να επαναπροσδιορίσετε πράγματα και καταστάσεις; Περισσότερο στο επαγγελματικό κομμάτι… 
Η μητρότητα με άλλαξε συλλήβδην! Τα βλέπω όλα διαφορετικά. Η μητρότητα με βοήθησε να επαναπροσδιορίσω τις προτεραιότητές μου. Δεν υπάρχει, πλέον, καιρός για χάσιμο. Δεν υπάρχει χρόνος για ανούσια πράγματα.