Μέαα από το site του «The Red Hand Files», ο Νικ Κέιβ εξήγησε σε μια κατάθεση ψυχής, με ποιο τρόπο επικοινωνεί με τον νεκρό γιο του Άρθουρ.

Δεν πάει πολύς καιρός που μέσω της ιστοσελίδας του ο Κέιβ ξεκίνησε ένα διάλογο με θαυμαστές του από όλο τον κόσμο ενθαρρύνοντας κάθε είδους ερωτήσεις που αφορουν την καριέρα του, τη ζωή του, κ.ά.

Κάποια στιγμή λοιπόν, μια θαυμάστρια με το όνομα Σίνθια τού έθεσε την εξής ερώτηση: «Τα τελευταία χρόνια έχω βιώσει το θάνατο τριών αγαπημένων μου ανθρώπων: του πατέρα μου, της αδερφής μου και της πρώτης μου αγάπης. Νιώθω ότι έχω ένα είδος επικοινωνίας μαζί τους, κυρίως μέσω ονείρων. Με βοηθά αυτό. Εσύ και η σύζυγός σου Σούζι αισθάνεστε ότι γιος σας Άρθουρ είναι εδώ μαζί σας και ότι έχετε με κάποιο τρόπο έχετε ένα είδος επικοινωνίας μαζί του;».

Ο Κέιβ, αφού ευχαρίστησε τη Σίνθια για την «πολύ ωραία ερώτηση» με έναν πολύ συγκινητικό και ειλικρινή λόγο άρχισε να περιγράφει πώς διαχειρίζεται το πένθος και πώς επικοινωνεί με τον γιο του Άρθουρ ο οποίος πέθανε τον Ιούλιο του 2015 σε ηλικία 15 ετών.

«Μου φαίνεται ότι αν αγαπάμε, πενθούμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα και έτσι έχουν τα πράγματα. Το πένθος και η αγάπη έννοιες συνυφασμένες για πάντα. Το πένθος είναι μια φρικτή υπενθύμιση του βάθους της αγάπης μας και όπως εκείνη έτσι και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Υπάρχει μια απεραντοσύνη στη θλίψη του πένθους που μας κυριεύει και καταλαμβάνει τον πυρήνα της ύπαρξής μας», ανάφερε ο Κέιβ για το πώς αντιλαμβάνεται το πένθος και τη θλίψη και πρόσθεσε: «Μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση και το χάος στο οποίο νιώθουμε να στροβιλιζόμαστε, η τρέλα υπάρχει με κάθε πιθανό τρόπο. Φαντάσματα, πνεύματα και όνειρα που μας "επισκέπτονται" και που εμείς οι ίδιοι μέσα στην οδύνη και την απελπισία μας επιθυμούμε την ύπαρξή τους».

O 15χρονος Άρθουρ
Ο 15χρονος Άρθουρ

Απαντώντας για τον αν νιώθει την παρουσία του αδικοχαμένου του γιου, ο καλλιτέχνης σημείωσε: «Νιώθω την παρουσία του γιου μου παντού γύρω μου, αλλά ίσως να μην είναι εκεί... Τον ακούω να μου μιλάει, να με συμβουλεύει, να με καθοδηγεί παρόλο που μπορεί να μην είναι εκεί... "Επισκέπτεται" τη Σούζι πολύ συχνά στον ύπνο της, της μιλάει, την παρηγορεί, αλλά ίσως να μην είναι εκεί... Το τρομερό πένθος ξυπνά κάθε έντονη φαντασίωσή μας.Τα πνεύματα στην ουσία είναι μόνο στο μυαλό μας. Είναι η ταραγμένη μας φαντασία που έχει αφυπνιστεί μετά τη συμφορά και το σοκ. Όπως οι ιδέες έτσι τα πνεύματα ενέχουν την πιθανότητα. Ακολούθησε τα όνειρά σου, γιατί στην άλλη μεριά υπάρχει η αλλαγή, η εξέλιξη και η λύτρωση. Δημιούργησε τα πνεύματά σου. Κάλεσέ τα, μίλα μαζί τους, ζωντάνεψέ τα. Γιατί τα άυλα χέρια τους ήταν αυτά που μας τράβηξαν πίσω στον κόσμο από τον οποίο είχαμε αποτραβηχτεί και είμαστε καλύτεροι τώρα και αφάνταστα αλλαγμένοι».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Άρθουρ βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε από γκρεμό ύψους 18 μέτρων στο Ovingdean του Μπράιτον. Ο έφηβος προηγουμένως είχε πάρει LSD.