Η μικρή Noko Nishigaki από την Ιαπωνία είναι μια λιλιπούτεια tattoo artist που αυτή τη στιγμή ήδη έχουν εμπιστευτεί το ταλέντο της 20 πελάτες.

Η μόλις 10 ετών, Noko, ξεκίνησε να «χτυπάει» τατουάζ από την ηλικία των 6 μόλις χρόνων και τα τελευταία χρόνια ασκεί την τέχνη της στο Άμστερνταμ όπου ζει με την οικογένειά της.

Η Noko είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα της σοφής παροιμίας ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, καθώς ο πατέρας της είναι γνωστός tattoo artist στο εξωτερικό με το ψευδώνυμο Gakkin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tattooing on Ken at londontattooconvention

A post shared by Noko (@noko_tattoo) on

Έτσι, όταν τα άλλα παιδιά της ηλικίας της έπιαναν τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους για να ζωγραφίσουν, η μικρούλα Noko, έπαιρνε το κομμάτι σιλικόνης που της έδινε ο πατέρας της και εξασκούνταν στην τέχνη της δερματοστιξίας.

«Το δοκίμασα και μου άρεσε» λέει το 10χρονο κορίτσι και προσθέτει: «είμαι πολύ χαρούμενη που οι γονείς και οι φίλοι μού λένε καλά λόγια για τη δουλειά μου. Επίσης ακούω ότι το να ξεκινάς να "χτυπάς" τατουάζ από τόσο μικρή ηλικία είναι παράξενο, έτσι θεώρησα ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησα».

Παρά το γεγονός ότι η Noko είναι ακόμα μαθητευόμενη, θεωρείται μια από τις πιο μικρές σε ηλικία tattoo artists στον κόσμο, μαζί με τον 12χρονο Ezra Dormon από τον Παναμά.

Ωστόσο, αυτό που την καθιστά ξεχωριστή δεν είναι μόνο η ηλικία της αλλά και τα σχέδιά της τα οποία συνδυάζουν χαριτωμένα θέματα, (όπως γάτες και καρδιές), με τολμηρές γραμμές και χρώματα που συναντάμε σε ιαπωνικά ξυλόγληπτα έργα τέχνης.