Ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως τα πιο ακριβά υποδήματα στον κόσμο.

Τα πέδιλα Moon Star Shoes όπως ονομάζονται, έχει σχεδιάσει ο Ιταλός Αντόνιο Βιέτρι, σχεδιαστής υποδημάτων με έδρα το Τορίνο.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει αξία 19,9 εκατ. δολάρια καθώς διαθέτει τακούνι από συμπαγές χρυσό, διακοσμημένο με διαμάντια 30 καρατίων, εμπνευσμένο από τον ουρανοξύστη Burj Khalifa στο Ντουμπάι.

Και αν τα παραπάνω δεν σας έχουν εντυπωσιάσει ακόμα, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στα πέδιλα έχει προστεθεί επίσης ένα μικρό κομμάτι από μετεωρίτη που βρέθηκε στην Αργεντινή το… 1576! Πρόκειται για τον μετεωρίτη Campo del Cielo που έπεσε στη Γη πριν από 4.200-4.700 χρόνια και ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα από μέλη του ισπανικού στρατού.

Τα πέδιλα παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας MIDE (Made in Italy, designed in Emirates) στη μαρίνα του Ντουμπάι.

Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου ζευγαριού, εργάστηκαν 30 άτομα και πλέον ξεπερνά το μέχρι πρότινος πιο ακριβό ζευγάρι υποδημάτων που είχε δημιουργήσει η Βρετανίδα σχεδιάστρια Ντέμπι Γουίνγκαμ με σπάνια ροζ και μπλε διαμάντια, αξίας 15,5 εκατ. δολάρια.