Ο Γιώργος Λάνθιμος συνεχίζει τη συνεργασία του με τον οίκο Gucci με την κυκλοφορία ενός art book από το εσωτερικό της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη.

Το άλμπουμ έχει τίτλο «Ωοτοκία» και αποτελεί μια μείξη μοντέλων και μνημείων. Η έκδοσή του ήταν γνωστή ήδη από τον περασμένο Ιούνιο όταν ο διακεκριμένος σκηνοθέτης βρέθηκε πίσω από το φωτογραφικό φακό της αντρικής κολεξιόν 2020 του διάσημου ιταλικού οίκου. Τότε η φωτογράφιση του Gucci Cruise collection 2020 είχε γίνει στα Μουσεία Καπιτωλίου.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα μοντέλα πόζαραν ανάμεσα σε αρχαία ρωμαϊκά και ελληνικά αγάλματα.

«Η αλληλεπίδραση μοντέλων και ηθοποιών με το περιβάλλον, τοποθετημένα απέναντι σε αυτά τα αρχαία αγάλματα και τείχη εκατοντάδων ετών ήταν συναρπαστική. Η διαδικασία έμοιαζε εκείνη τη στιγμή σαν μια πρόβα για ένα μελλοντικό έργο ή την έναρξη της δημιουργίας ενός τελετουργικού που οι άνθρωποι σε αυτές τις φωτογραφίες θα συνέχιζαν να επαναλαμβάνουν για τα χρόνια που έρχονται», δήλωσε ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης για το πρότζεκτ.

Το άλμπουμ επιμελήθηκε ο Λάνθιμος με τον creative director του οίκου, Αλεσάντρο Μικέλε. Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στον Gucci Garden στη Φλωρεντία και στο μοναδικό Gucci βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη, ενώ τα έσοδά από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση των έργων αποκατάστασης της Leda Gallery.