Η πρώτη φορά που η Nike έδωσε το όνομα του Σπύρου Λούη σε παπούτσι ήταν πίσω στο 1984, με το Spiridon. Ένα απλό δερμάτινο αθλητικό παπούτσι, που δεν ξεχώριζε από τα υπόλοιπα της εποχής του. Όμως το 1997 χρησιμοποίησε το ίδιο όνομα για να διαδώσει τη νέα της τεχνολογία Zoom Air, που είχε κάνει ντεμπούτο έναν χρόνο πριν με το Zoom Air Alpha. To Zoom Air Spiridon ήταν πιο εξελιγμένο και πολύ ελαφρύτερο από το Alpha, και διαφημίστηκε ως παπούτσι για Ολυμπιονίκες όπως ο Λούης, ο νικητής του Μαραθωνίου δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.


Το Nike Air Zoom Spiridon του 1997

Όταν ξεπεράστηκε ως παπούτσι τρεξίματος, έγινε έμβλημα του street wear στις ΗΠΑ, κυρίως με την επανέκδοση του 2003, και έτσι ξεκίνησε η δεύτερη «καριέρα» του. Το 2016 ανακοινώθηκε η επανακυκλοφορία του Spiridon και οι μανιακοί των sneakers ενθουσιάστηκαν. Από τότε η σειρά εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα σχέδια, κάποια εκ των οποίων συλλεκτικά (για παράδειγμα εκείνα που προέκυψαν από τη συνεργασία της Nike με τη Stash ή με την Parra).

Τα πιο καινούργια Spiridon είναι αυτά που θα κυκλοφορήσουν στις 21 Νοεμβρίου σε έντονο πορτοκαλί χρώμα, σε επιλεγμένα καταστήματα και στο Nike.com. Η τιμή τους έχει οριστεί στα 170 δολάρια.