Η τιμή τους είναι εξωφρενικά υψηλή και προφανώς αφορούν ελάχιστους ανθρώπους στον πλανήτη, ασφαλώς κάποιους με υπέρμετρη ματαιοδοξία και με αδυναμία στα πράγματα που γυαλίζουν. Τα CPFM x Nike Dunk Low Swarovski Crystals είναι από τα ακριβότερα και αναμφίβολα από τα λαμπερότερα sneakers εκεί έξω.

Σίγουρα, έχουν κυκλοφορήσει απίστευτα Nike Dunk τα τελευταία χρόνια, ενώ η εταιρεία έχει κάνει συνεργασίες με άλλα brands, με τα sneakers τους να γίνονται αμέσως sold out. Το ίδιο ακριβώς συνέβη όταν η Nike συνεργάστηκε με το δημοφιλές brand Cactus Plant Flea Market της Cynthia Lu δημιουργώντας μια limited σειρά Dunk.

Να σημειωθεί ότι το streetwear brand ιδρύθηκε το 2015 από τη βοηθό του Pharrell Williams, Cynthia Lu και είναι πλέον μια μάρκα αναγνωρισμένη και αγαπητή από διασημότητες παγκόσμιας κλάσης όπως η Kylie Jenner και ο Lebron James. Το Cactus Plant Flea Market λοιπόν συνεργάστηκε ξανά με τη Nike κυκλοφορώντας το εξωφρενικά λαμπερό, γεμάτο κρύσταλλα Swarovski, CPFM x Nike Dunk Low Swarovski Crystals.

Διατηρώντας τη χαμηλή φόρμα που έκανε την αναβίωσή της στις αρχές του 2020, το νέο Dunk είναι καλυμμένο από άκρη σε άκρη με κρυστάλλους Swarovski και είναι τόσο εκτυφλωτικό που φαίνεται -σχεδόν- από την στρατόσφαιρα! Ακόμη και το χαρακτηριστικό λογότυπο της Nike είναι καλυμμένο με τα πολύτιμα στρας, ενώ είναι διαθέσιμο σε δύο αποχρώσεις Pure Platinum και Spiral Sage. Η τιμή τους αγγίζει τα 550 δολάρια και οι ορκισμένοι sneakerheads - αυτοί που συλλέγουν σπάνια και «ιστορικά» αθλητικά παπούτσια- έχουν σπεύσει να τα αποκτήσουν, παρά την τσουχτερή του τιμή.

Τώρα το κατά πόσο είναι ένα ζευγάρι που θα φορούσε εύκολα κάποιος -που δεν είναι τράπερ- είναι κάτι που εξετάζεται...