Το μεγαλείο ενός ιστορικού νησιού από ψηλά (vid)

Μια πτήση πάνω από το «νησί των αρωμάτων».


Φυσική ομορφιά, αρχοντιά, ιστορία και ταυτόχρονα μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα είναι τα κύρια στοιχεία που κάνουν τις Σπέτσες έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς και τόπο προσέλευσης τουριστών από όλο τον κόσμο.

Το νησί του Αργοσαρωνικού οφείλει το όνομά του στους Ενετούς, οι οποίοι το ονόμασαν Isola di Spezzie, που σημαίνει «νησί των αρωμάτων». Κατά την αρχαιότητα ονομάζονταν Πιτυούσα που σημαίνει πευκόφυτος.

Την περίοδο 1821-1832, οι Σπέτσες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση. Ο σπετσιώτικος στόλος, αποτελούμενος από εμπορικά πλοία σπετσιωτών, πήρε μέρος σε μεγάλο αριθμό ναυμαχιών, όπως της Αρμάτας. Το νησί γιορτάζει το ιστορικό αυτό γεγονός με το φεστιβάλ της Αρμάτας, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Δείτε μαγευτικές εικόνες από τις Σπέτσες στο βίντεο του Travel Inspiration:

Η παραθαλάσσια διαδρομή από την Ντάπια προς τα ανατολικά, με θέα τη θάλασσα και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά των καραβοκύρηδων, είναι μία από τις ωραιότερες που μπορείς να κάνεις στο νησί. Ο δρόμος θα σε βγάλει στο παλιό λιμάνι, το πιο κοσμοπολίτικο σημείο στις Σπέτσες.

Στο παλιό λιμάνι βρίσκονται και οι ταρσανάδες, τα περίφημα καρνάγια, όπου οι καραβομαραγκοί κρατούν ζωντανή μια τέχνη αιώνων κατασκευάζοντας και επισκευάζοντας ξύλινα σκαριά. Ο δρόμος συνεχίζει προς το άλσος του Πολεμικού Ναυτικού, περνάει από το εκκλησάκι της Παναγίας της Αρμάτας και καταλήγει στον ιστορικό Φάρο.