Αυτά είναι τα 10 νησιά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε


Τρία ελληνικά νησιά μεταξύ των 100 καλύτερων στον κόσμο βρίσκονται στη λίστα του Business Insider. Η λίστα του βέβαια δεν προέκυψε από τους ίδιους τους συντάκτες του, αλλά από ρεπορτάζ που έκαναν σε ταξιδιωτικούς συντάκτες άλλων Μέσων, αλλά και συχνούς ταξιδιώτες του TripAdvisor.

Αιγάδες Νήσοι 

Αιγάδες Νήσοι 

Οι Αιγάδες Νήσοι είναι μια ομάδα μικρών ορεινών νησιών της Μεσογείου στη Σικελία. Αποτελούνται από τρία κύρια νησιά, τα Φαβινιάνα, Λεβάντσο και Μαρέττιμο, μαζί με δύο μικρότερα τα Φορμίκα και Μαραόνε.

Κουρασάο

Κουρασάο

Αυτό που καθιστά το Κουρασάο ιδιαίτερο μεταξύ των νησιών της Καραϊβικής, είναι η αυθεντικότητά του. Σ’ αυτό το μικρό νησί έχει σφυρηλατηθεί με το πέρασμα των αιώνων ένας ζωντανός και πλούσιος πολιτισμός, που έχει τις ρίζες του στην ιστορία και τη φιλοξενία. 

Αζόρες

Αζόρες

Οι Αζόρες είναι ένα σύμπλεγμα εννιά νησιών 800 μίλια ανοικτά της Πορτογαλία, στον Ατλαντικό. Σμαραγδένια νερά, μπλε εκθαμβωτικές λίμνες, καταπράσινα λιβάδια, ηφαιστειακές σπηλιές, φαράγγια, καταρράκτες. 

Πάρος 

Πάρος 

Θελκτική και δίχως απαιτήσεις. Μειλίχια και πολυδιάστατη. Θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε, αφήνοντάς σας ελεύθερο να επιλέξετε. Στο δημοφιλέστερο σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, η Πάρος σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τις διακοπές των ονείρων σας.

Νησιά Τζίλι

Νησιά Τζίλι

Τα τρία νησιά Τζίλι στην Ινδονησία (Trawangan, Meno, Air) είναι από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς. Στα νησιά αυτά δεν κυκλοφορούν ούτε μηχανάκια ούτε αυτοκίνητα, δεν χρειάζονται. Μια από τις εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες απ’ αυτά τα νησιά είναι η κατάδυση ανάμεσα σε θαλάσσιες χελώνες, καρχαρίες και σαλάχια.

Μαρτινίκα

Μαρτινίκα

Μια εξωτική καλλονή με γαλλική φινέτσα. Από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς στην Καραϊβική – για όσους αγαπούν την κρεολική κουζίνα, την καλή μουσική και τη γαλλική κουλτούρα. Η Μαρτινίκα (μέρος της Γαλλικής Δημοκρατίας) φημίζεται για τη φυσική ομορφιά της.

Θάσος

Θάσος

Οι παραλίες της Θάσου μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Οι περισσότερες είναι οργανωμένες και αμμώδης, όμως μπορείτε να βρείτε και παραλίες με βότσαλο.

Ίος

Ίος

Η Ίος είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός γνωστός, τόσο για την έντονα νυχτερινή ζωή του, όσο και για τις πανέμορφες παραλίες. Το πιο γνωστό αξιοθέατο της Ίου, είναι ο περίφημος τάφος του Ομήρου, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Πλακωτός, βόρεια του νησιού. 

Κο Λίπε 

Κο Λίπε 

Το Κο Λίπε είναι ένας από τους τελευταίους παράδεισους της Ταϋλάνδης. Είναι ένα νησί όνειρο, με ελάχιστους τουρίστες, χαμένο στην θάλασσα του Aνταμάν, στο νότιο άκρο της χώρας, μια ώρα με το πλοίο από το Λανγκάουι, το γνωστό νησί της Μαλαισίας.

Παλαουάν

Παλαουάν

Το αρχιπέλαγος του Παλαουάν στις Φιλιππίνες ήταν άγνωστο μέχρι πριν περίπου 30 χρόνια, όταν ένα μικρό πλεούμενο αποκλείστηκε από ένα κοπάδι τόνων και αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στην περιοχή. Το επόμενο πρωί οι ψαράδες βρέθηκαν σε έναν επίγειο παράδεισο με άφθονα καταπράσινα δάση, λευκές παραλίες με κοραλλένια άμμο, βραχώδεις σχηματισμούς, σπηλιές και κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά: ήταν ο όρμος El Nido.