Το βράδυ της Κυριακής 28 Απριλίου (21.00) το National Geographic παρουσιάζει τη νέα σειρά-ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων, «Αφιλόξενος Πλανήτης». Το ντοκιμαντέρ εισχωρεί στα πιο ακραία περιβάλλοντα του κόσμου, για να αποκαλύψει σημεία με απρόσμενη φυσική ομορφιά και τις πιο επικές ιστορίες επιβίωσης του ζωικού βασιλείου, σε έναν πλανήτη που όλο αλλάζει.

Παρουσιαστής και αφηγητής είναι ο λάτρης της περιπέτειας, Bear Grylls, ενώ χάρη στην εμπειρία του βραβευμένου με Όσκαρ, Guillermo Navarro στον μαγικό ρεαλισμό, ο οποίος έχει στο πλευρό του μία πολυτάλαντη ομάδα, που αποτελείται μεταξύ άλλων από την βραβευμένη με Emmy παραγωγό Martha Holmes, τον βραβευμένο με Emmy, Tom Hugh-Jones αλλά και την βραβευμένη με BAFTA, Delbert Shoopman, ο «Αφιλόξενος Πλανήτης» προσθέτει ένα σχεδόν μυστηριακό ύφος «σκοτεινού παραμυθιού» στην αφήγηση της σειράς για να υπογραμμίσει την ομορφιά που μπορούμε να ανακαλύψουμε στη διάρκεια της πιο δύσκολης εποχής για τη Γη. Έχοντας ένα απρόβλεπτο και ασταθές κλίμα ως αντίπαλο, οι επικές μάχες για επιβίωση αλλάζουν μορφή, καθώς τα ζώα έρχονται αντιμέτωπα με πυρκαγιές, χιονοθύελλες, ξηρασίa και καταιγίδες. Για ορισμένα, οι νέες προκλήσεις φαντάζουν ανίκητες, όμως άλλα τις αντιμετωπίζουν σαν προκλήσεις επιβίωσης. 

Κάθε επεισόδιο παρουσιάζει τις πιο σκληρές τοποθεσίες του πλανήτη – όπως ζούγκλες, βουνά, ερήμους, ωκεανούς – καθώς και τον τρόπο με τον οποίο κάθε είδος ζώου βρίσκει τον τρόπο να εγκλιματιστεί. Ο Bear Grylls ως οδηγός μας σε αυτές τις ακραίες τοποθεσίες, «βάζει στο μικροσκόπιο» τους πραγματικά απίστευτους τρόπους προσαρμογής με τους οποίους τα ζώα προσπαθούν να επιβιώσουν. Τα ζώα παρουσιάζονται κατά την διάρκεια των πιο δραματικών και κομβικών στιγμών της ζωής τους, καθώς παράλληλα βυθίζεται ο θεατής σε μια συναισθηματική αφήγηση των συνεπειών του μεταβαλλόμενου κλίματος.

Σύμφωνα με τον Tim Pastore (President οf Original Production & Programming, National Geographic), «H σειρά γιορτάζει την εκπληκτική αντοχή των ζώων που επιβιώνουν και ευδοκιμούν ενάντια στις αντιξοότητες».

Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.