Το τρέιλερ για την κινηματογραφική live action περιπέτεια του video game ήρωα της Sega Σόνικ, άφησε το κοινό με το στόμα ανοιχτό – αλλά όχι με την καλή έννοια. Οι αντιδράσεις για τον σχεδιασμό του Σόνικ στην ταινία «Sonic The Hedgehog» ήταν τόσο έντονες, που σε μια χωρίς προηγούμενο κίνηση, οι δημιουργοί της ανακοίνωσαν ότι θα τον ξαναφτιάξουν από την αρχή.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιαστής ειδικών εφέ Τζεφ Φάουλερ που με τη συγκεκριμένη ταινία κάνει το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης, έγραψε στο Twitter: «Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Και για την κριτική. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο... δεν είστε ευχαριστημένοι με τον σχεδιασμό και θέλετε αλλαγές. Και αυτό θα γίνει. Όλοι στην Paramount και τη Sega έχουν δεσμευτεί να κάνουν αυτόν τον χαρακτήρα όσο καλύτερο γίνεται». 

H κατασκευή του σώματος του Σόνικ του Σκατζόχοιρου, που στο τρέιλερ είναι σχεδόν ανθρώπινο, όπως και τα δόντια του, είναι τα σημεία όπου εστίασαν περισσότερο τα παράπονα.

Ήδη κάποιοι προθυμοποιήθηκαν να δείξουν τη σωστή κατεύθυνση:

Η πρεμιέρα της ταινίας είναι προγραμματισμένη για τις 8 Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι «κομπιουτεράδες» έχουν μόλις έξι μήνες για να διορθώσουν τον Σόνικ.