Αλλάζει στρατηγική το YouTube και από το φθινόπωρο κάνει διαθέσιμο το «Cobra Kai» και όλες τις premium σειρές και εκπομπές του δωρεάν.

Μέχρι τώρα τα επεισόδιά τους ήταν διαθέσιμα μόνο στο YouTube Premium που στις ΗΠΑ είχε μηνιαία συνδρομή 12 δολάρια. Ωστόσο πλέον θα τα διαθέτει δωρεάν για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και με διαλείμματα για διαφημίσεις.

Για παράδειγμα, η πρώτη σεζόν της επιτυχημένης από τις σειρές του, του «Cobra Kai» (σίκουελ των ταινιών «Karate Kid» με τους ίδιους πρωταγωνιστές), θα είναι διαθέσιμη για δύο εβδομάδες, από τις 29 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου δωρεάν. Στις 11 Σεπτεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα η δεύτερη σεζόν (στο YouTube Premium είναι ήδη διαθέσιμη από τις 24 Απριλίου) με ένα νέο επεισόδιο κάθε εβδομάδα. Μάλιστα, όπως ενημερώνει το Variety, το «Cobra Kai» ανανεώθηκε και για τρίτη σεζόν.

Σύντομα θα ανακοινωθούν παρόμοιες δωρεάν πρεμιέρες (πάντα με διαφημίσεις) γα τις σειρές του YouTube «Impulse» και «Liza On Demand». Οι 50 premium εκπομπές του πέρυσι συγκέντρωσαν πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια views, και η πλατφόρμα πιστεύει ότι η νέα στρατηγική της θα φέρει ακόμη περισσότερους θεατές.