Άλλα 165,4 εκατ. δολάρια κατάφερε να συγκεντρώσει από τους κινηματογράφους όλου του κόσμου το «Avengers: Endgame» το περασμένο Σαββατοκύριακο, φτάνοντας πλέον τα 2,485 δισ. δολάρια. Πλέον το χωρίζουν «μόνο» 303 εκατ. δολάρια από το «Avatar» και την πρώτη θέση στη λίστα με τις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών.

Δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα καταφέρει να φτάσει αυτό το ποσό, καθώς η πτώση στα εισιτήρια από την πρώτη εβδομάδα στη δεύτερη και από τη δεύτερη στην τρίτη ήταν αρκετά απότομη. Αν οι Εκδικητές ξεπεράσουν την ταινία του Τζέιμς Κάμερον θα είναι με μικρή διαφορά. Και η Disney, στην οποία ανήκει η Marvel και η ταινία της, μια κάποια αγωνία την έχει. Δεν είμαστε όμως βέβαιοι ότι αγωνιά επειδή θέλει το «Endgame» να γίνει η κορυφαία ταινία όλων των εποχών. Είναι πολύ πιθανό να αγωνιά επειδή θέλει να... το αποφύγει.


Η Ζόι Σαλντάνα, πάντως, έχει παίξει και στο «Avengers: Endgame» και στο «Avatar»

Αυτό συμβαίνει επειδή μετά την εξαγορά της Fox, τα σίκουελ του «Avatar» που γυρίζονται αυτή την εποχή ανήκουν πλέον στην Disney. Και δεν μιλάμε για μία και δύο ταινίες, αλλά για τέσσερις! Οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να προβληθούν τον Δεκέμβριο του 2021, του 2023, του 2025 και του 2027. Δεδομένου ότι το πρώτο «Avatar» προβλήθηκε το 2009 και μέχρι να βγει το δεύτερο θα έχουν περάσει 12 χρόνια, η Disney θα δυσκολευτεί να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού. Ένας σίγουρος τρόπος να το πετύχει θα ήταν να διαφημίσει τις νέες ταινίες ως σίκουελ «της μεγαλύτερης κινηματογραφικής επιτυχίας όλων των εποχών». Αλλά κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να γίνει αν το «Avengers: Endgame» προσπεράσει το «Avatar».

Τα ποσά που διακυβεύονται είναι τεράστια, και μια αποτυχία των ταινιών «Avatar» θα πλήγωνε πολύ την Disney. Γι' αυτό και δεν θα την πείραζε καθόλου αν οι Εκδικητές σταματήσουν την κούρσα τους λίιιιγο κάτω από την ταινία του Τζέιμς Κάμερον.