Το θέμα της διαφορετικότητας στη δημοφιλή σειρά «Τα Φιλαράκια» ήρθε και πάλι στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων BAFTA.

Το φλέγον ζήτημα έθιξε ο Νικ Μοχάμεντ, συμπρωταγωνιστής του Ντέιβιντ Σουίμερ στη σειρά «Intelligence», όταν οι δυο τους βρέθηκαν στο πόντιουμ για την παρουσίαση βραβείου.

Θυμίζουμε ότι η θρυλική σειρά έχουν επικριθεί ουκ ολίγες φορές για την έλλειψη της διαφορετικότητας με την επιλογή τεσσάρων -αποκλειστικά- λευκών και στρέιτ ατόμων που ζουν στη Νέα Υόρκη.

«Βρισκόμαστε εδώ για να γιορτάσουμε την τεράστια ποικιλομορφία των BAFTA. Όχι μόνο στα σόου της οθόνης που είναι απόψε υποψήφια, αλλά και σε όσους παρουσιάζουν τα βραβεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικ Μοχάμεντ.

Παίρνοντας τότε το λόγο ο Σουίμερ αναφέρθηκε αστειευόμενος στα Φιλαράκια λέγοντας: «Αυτό είναι σωστό, κοιτάξτε μας. Μόνο το 50% από εμάς είναι λευκό, ετεροφυλόφιλο αρσενικό», δίνοντας πάσα στον Μοχάμεντ να απαντήσει «Και όλοι θυμόμαστε πόσο διαφοτερικά ήταν "Τα Φιλαράκια"».

«Ευχαριστώ. Σε ευχαριστώ», απάντησε ο Σουίμερ προσθέτοντας «Ναι, ήταν μια πρωτοποριακή εκπομπή καθώς το ήμισυ των ηθοποιών ήταν γυναίκες και με έχουν διαβεβαιώσει ότι όλοι πληρωθήκαμε ισότιμα».

Τότε ο Μοχάμεντ τού είπε: «Δεν έπαιρνε η Κόρτνεϊ τα πιο πολλά στην αρχή;».

«Ναι, αυτό ήταν ένα πρόβλημα», ανέφερε ο Σουίμερ.

Για την ιστορία σημειώνεται ότι όπως αποκαλύφθηκε πέρσι, η παραγωγή είχε προτείνει ένα διαφορετικό καστ που να εστιάζει στη διαφορετικότητα των χαρακτήρων, ωστόσο οι δημιουργοί απέρριψαν την ιδέα καθώς θεωρούσαν ότι η σειρά θα είχε απήχηση μόνο με έξι, λευκά και στρέιτ άτομα.