Μια θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί πολύ στο Ίντερνετ τον τελευταίο καιρό και υποστηρίζεται από δημοσιεύματα ιστοσελίδων, θέλει των συγγραφέα των βιβλίων του «Game of Thrones» Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν να έχει έτοιμους τους τελευταίους δύο τόμους και να έχει συμφωνήσει με το HBO και τους δημιουργούς της σειράς ότι δεν θα τους εκδώσει πριν το τέλος της.

Αυτό υποστήριξε μάλιστα και ένας πρώην ηθοποιός της σειράς, ο Ίαν ΜακΊλνεϊ (υποδύθηκε τον μακαρίτη Μπάρισταν Σέλμι) σε συνέδριο φαν του «Game of Thrones», όπως αναφέρει το Entertainment Weekly. Και είπε μάλιστα πως σε ένα με δύο μήνες μετά το τέλος της σειράς θα κυκλοφορήσουν και τα δύο βιβλία.

Ο Μάρτιν όμως, που κυκλοφόρησε το πέμπτο βιβλίο της σειράς, το «Ο Χορός των Δράκων» το 2011 και από τότε υποτίθεται ότι δουλεύει το επόμενο, με τίτλο «Οι Άνεμοι του Χειμώνα», κατέρριψε αυτές τις φήμες με νέο post στο προσωπικό του blog.

«Όχι, οι “Άνεμοι του Χειμώνα” και το “Όνειρο της Άνοιξης” δεν έχουν τελειώσει. Το “Όνειρο” δεν έχει καν αρχίσει. Δεν θα ξεκινήσω να γράφω το έβδομο βιβλίο αν δεν τελειώσω πρώτα το έκτο. (...) Γιατί να κρατάω τόσα χρόνια έτοιμα μυθιστορήματα; Γιατί οι εκδότες μου – όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο – να δώσουν την συγκατάθεσή τους σε κάτι τέτοιο; Βγάζουν εκατομμύρια δολάρια κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα τέτοιο βιβλίο, το ίδιο και εγώ. Δεν έχει νόημα να τα καθυστερώ επίτηδες. Και γιατί να θέλει το HBO να καθυστερήσουν τα βιβλία; Τα βιβλία τροφοδοτούν το ενδιαφέρον για τη σειρά, όπως και η σειρά για τα βιβλία.

Όχι λοιπόν, τα βιβλία δεν έχουν τελειώσει. Το HBO δεν μου ζήτησε να τα καθυστερήσω. Ούτε ο Ντέιβιντ και ο Νταν (σ.σ. οι δημιουργοί της τηλεοπτικής σειράς). Δεν υπάρχει συμφωνία να κρατήσω αδημοσίευτα τα βιβλία. Σας διαβεβαιώ ότι το HBO, ο Ντέιβιντ και ο Νταν θα είχαν ενθουσιαστεί αν οι “Άνεμοι του Χειμώνα” είχαν κυκλοφορήσει πριν από 4 ή 5 χρόνια. Και περισσότερο απ' όλους εγώ».