Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την ανακοίνωση ότι οι δημιουργοί του τηλεοπτικού «Game of Thrones», Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις θα γράψουν τριλογία ταινιών «Star Wars». Από τότε δεν υπήρξαν νεότερα, καθώς και οι δύο είχαν αφοσιωθεί στην τελευταία σεζόν της σειράς που ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Χθες όμως ο πρόεδρος της Disney, Μπομπ Άιγκερ ανέφερε στο συνέδριο MoffetNathanson Media & Communications ότι οι ταινίες των Μπένιοφ και Βάις θα είναι οι επόμενες στη σειρά μετά το αναμενόμενο «The Rise of Skywalker» που θα δούμε τον Δεκέμβριο. Δηλαδή, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γνωστοποιηθεί, οι ταινίες τους θα προβληθούν το 2022, το 2024 και το 2026.

Υπό διαφορετικές συνθήκες η είδηση θα είχε γίνει δεκτή με κύματα ενθουσιασμού. Όμως η δυσαρέσκεια για τη φετινή σεζόν του «Game of Thrones» είναι μεγάλη, τα επεισόδια παίρνουν όλο και χαμηλότερη βαθμολογία, και οι φαν κατηγορούν το ντουέτο Μπένιοφ και Βάις. Μέχρι το 2022, πάντως, όλο αυτό θα έχει ξεχαστεί...

Τριλογία ταινιών «Star Wars» υποτίθεται πως ετοιμάζει και ο σκηνοθέτης των «Τελευταίων Jedi» Ράιαν Τζόνσον, αλλά όπως φαίνεται θα τη δούμε μετά το 2026 – αν δεν έχει ακυρωθεί μέχρι τότε.