Το «Game of Thrones» είναι μία από τις ακριβότερες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης, και μέρος των χρημάτων (όσα δηλαδή δεν πάνε σε δράκους και φωτιές) ξοδεύεται για να διατηρήσει το βασικό του καστ όλα αυτά τα χρόνια.

Μπορεί όταν ξεκίνησε η σειρά οι Λένα Χίντι (Σέρσεϊ Λάνιστερ), Νικολάι Κόστερ Βαλντάου (Τζέιμι Λάνιστερ), Πίτερ Ντίνκλατζ (Τύριον Λάνιστερ), Εμίλια Κλαρκ (Ντενέρις Ταργκάριεν) και Κιτ Χάρινγκτον (Τζον Σνόου) να μην ήταν πρώτα ονόματα, αλλά σύμφωνα με το Hollywood Reporter το πιο πρόσφατο συμβόλαιο που υπέγραψαν όριζε την αμοιβή τους για την όγδοη και τελευταία σεζόν στα 1,2 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο!

Από αυτούς τους πέντε, η Λένα Χίντι ως Σέρσεϊ είχε τον λιγότερο χρόνο επί της οθόνης – από τα 432 λεπτά που διαρκεί ολόκληρη η σεζόν, δεν εμφανίστηκε ούτε για 25. Την είδαμε στο πρώτο επεισόδιο για περίπου 4,5 λεπτά, στο τέταρτο για 10 λεπτά και στο πέμπτο για 10 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του news.com.au.

Ας κάνουμε τις πράξεις: 1,2 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο x 3 επεισόδια = 3,6 εκατ. δολάρια. Διαιρούμε με το 25 και βρίσκουμε ότι η Χίντι εισέπραξε 144.000 δολάρια για κάθε λεπτό εμφάνισής της στην οθόνη! Και αυτό χωρίς να περάσει όσα τράβηξε το υπόλοιπο καστ στα γυρίσματα: μόνο η μάχη του Γουίντερφελ στο τρίτο επεισόδιο γυριζόταν επί 55 νύχτες!

Και ας κάθονται τώρα οι φαν να τσακώνονται για το αν άξιζε να πεθάνει έτσι ο χαρακτήρας της, αν εκπληρώθηκε η προφητεία και δεν ξέρω τι άλλο...