Στο περασμένο επεισόδιο του «Game of Thrones» είδαμε την άλλοτε αγαπημένη μας Καλίσι, Ντενέρις Ταργκάριεν, να γίνεται Τρελή Βασίλισσα και καβάλα στον δράκο της να κάνει ολόκληρο το Κινγκς Λάντινγκ ένα τεράστιο... μπάρμπεκιου, με χιλιάδες αθώα θύματα. Η πόλη είχε παραδοθεί, ο αντίπαλος στρατός είχε νικηθεί, ωστόσο εκείνη αποφάσισε να βάλει μπρος το μεγάλο, ιπτάμενο φλογοβόλο.

Πλέον, δύο πράγματα είναι σίγουρα: 1) Ο Βάρυς είχε δίκιο, αλλά που να το βρει τώρα που έγινε κι εκείνος κάρβουνο. 2) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση η Ντενέρις να βγάλει τη σειρά ζωντανή. Τέτοιο έγκλημα δεν είχε κάνει ούτε ο Βασιλιάς της Νύχτας ούτε η Σέρσεϊ Λάνιστερ· ο πρώτος έγινε παγάκια, η δεύτερη έφαγε όλο το Κόκκινο Φρούριο στο κεφάλι.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι το πώς θα γίνει η «πράξη» και από ποιον. Ας εξετάσουμε στη συνέχεια τις επικρατέστερες θεωρίες:

1. Τη σκοτώνει ο Τζον Σνόου. Είτε για να εκπληρωθεί η περίφημη προφητεία της Μελισσάνδρης με τον Αζόρ Αχάι, τον πρίγκιπα που θα φέρει το φως στο Γουέστερος κάνοντας τη θυσία να σκοτώσει την αγαπημένη του, είτε επειδή φρίκαρε με όσα είδε και θεωρεί καθήκον του να κάνει τη βρώμικη δουλειά, ο Τζον Σνόου θα σκοτώσει τη θεία του και ερωμένη του, Ντενέρις.

2. Ο Τύριον θα συνωμοτήσει εναντίον της. Το να είσαι το Χέρι της Βασίλισσας δεν είναι εύκολη δουλειά όπως έχει καταλάβει ο Τύριον, που την κάνει από την έκτη σεζόν. Τώρα όμως που είδε την Ντενέρις να σκοτώνει και τα τελευταία μέλη της οικογένειάς του, πιθανότατα έρχεται η στιγμή της προδοσίας. Δεν τον φανταζόμαστε να παίρνει τη βαλίστρα και να την σκοτώνει στην τουαλέτα όπως έκανε με τον πατέρα του, αλλά μάλλον να συνωμοτεί εναντίον της με τον Τζον και όποιον άλλο θέλει να τη βγάλει από τη μέση – και δεν είναι λίγοι αυτοί.

3. Ο Σιδερένιος Θρόνος θα πάει στον Βορρά. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει ακόμη Σιδερένιος Θρόνος μετά από τις ζημιές της Ντενέρις και του δράκου της, αλλά στα μέλη του βασικού καστ που έχουν απομείνει ζωντανά ο Οίκος Σταρκ έχει την πλειοψηφία. Και για να κυβερνήσει το Γουέστερος θα πρέπει να σκοτώσει την Ντενέρις. Η Σάνσα, που ποτέ δεν πείστηκε από την Μητέρα των Δράκων, έχει σίγουρα πάρει την απόφασή της.

4. Τη σκοτώνει ο Γκριζοσκώληκας (αλλά δεν είναι αυτός). Μια δημοφιλής θεωρία των φαν θέλει την Άρυα Σταρκ να αξιοποιεί τα κόλπα που έμαθε από τους Απρόσωπους, και να δολοφονεί την Ντενέρις μπαίνοντας στον κλειστό της κύκλο ως... Γκριζοσκώληκας. Για να το κάνει αυτό βέβαια, σημαίνει ότι θα σκοτώσει πρώτα τον Γκριζοσκώληκα και θα του πάρει το πρόσωπο – εδώ δεν είναι «Mission Impossible» να φτιάχνουμε μάσκες σε υπολογιστή. Και ύστερα θα πρέπει να λύσει και το θέμα του ύψους... χμμμμ.

5. Τη σκοτώνει ο Γκριζοσκώληκας (και ναι, είναι αυτός). Μέχρι τώρα την υπηρέτησε πιστά, και είναι ο μόνος που μπορεί να κατανοήσει την οργή της Ντενέρις όταν έχασε τη Μισσάντεϊ. Είναι επίσης και ο μόνος που η Ντενέρις εμπιστεύεται πλέον να έχει δίπλα της. Τι μπορεί να οδηγήσει τον Γκριζοσκώληκα στο να σκοτώσει τη βασίλισσά του; Στο επεισόδιο που απομένει η Ντενέρις θα πρέπει να κάνει... τέρατα. Η Άρυα με τη μάσκα του Γκριζοσκώληκα φαντάζει πιο πιθανό σενάριο από αυτό.

6. Την έχει ήδη δηλητηριάσει ο Βάρυς. Σύμφωνα με μία ακόμη ενδιαφέρουσα θεωρία των φαν, ο Βάρυς είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό να... σκοτώνει την Ντενέρις. Πώς; Δηλητηριάζοντας το φαγητό της. Στην αρχή του πέμπτου επεισοδίου, πριν τον συλλάβουν και τον εκτελέσουν, μιλάει με ένα κορίτσι που δουλεύει στην κουζίνα. Ο διάλογος είναι ο ακόλουθος:
Κορίτσι: Δεν τρώει.
Βάρυς: Θα ξαναδοκιμάσουμε στο δείπνο.
Κορίτσι: Νομίζω ότι με παρακολουθούν.
Βάρυς: Ποιος;
Κορίτσι: Οι στρατιώτες της.
Βάρυς: Φυσικά. Είναι η δουλειά τους. Τι σου έχω πει, Μάρθα;
Κορίτσι: Όσο μεγαλύτερο το ρίσκο, τόσο μεγαλύτερη η ανταμοιβή.
Το σενάριο της δηλητηρίασης δεν είναι καθόλου ασύμβατο με τον Βάρυς που ξέρουμε, και αν οι εντολές του εξακολουθούν να τηρούνται και μετά θάνατον, δεν αποκλείεται να δούμε την Ντενέρις να φεύγει με αυτόν τον τρόπο.

7. Ο Γκέντρι επιστρέφει για το θρόνο του. Στον τέταρτο κύκλο η Ντενέρις έκανε τον Γκέντρι άρχοντα του Στορμς Εντ, εξασφαλίζοντας έναν σύμμαχο. Αναγνωρίζοντάς τον όμως ως νόμιμο διάδοχο των Μπαράθεον, στα μάτια του λαού ενισχύει και το δικαίωμα του Γκέντρι στον Σιδερένιο Θρόνο. Στα μάτια του λαού, ο οποίος μετά από όσα έγιναν στο πέμπτο επεισόδιο δεν είναι και πολύ χαρούμενος μαζί της. Ακόμη κι αν ο Γκέντρι δεν θέλει να σκοτώσει την Ντενέρις, υπάρχει κάποιο πρόσωπο στο Γουίντερφελ που τον έχει του χεριού της (ονόματα δεν λέμε, Οίκους δεν θίγουμε, αυτή που του έριξε τη χυλόπιτα της ζωής του).