Μετά από την πρώτη εμφάνισή της στη σειρά «Elseworlds», ένα crossover των σειρών με υπερήρωες του δικτύου CW («Arrow», «The Flash», «Supergirl»), η Batwoman αποκτά τη δική της ομώνυμη σειρά από το φθινόπωρο. 

Το CW δίνει την εξής επίσημη περιγραφή: «Η Κέιτ Κέιν (Ρούμπι Ρόουζ) οπλισμένη με πάθος για κοινωνική δικαιοσύνη βγαίνει στους δρόμους του Γκόθαμ ως Batwoman, ανοιχτά λεσβία και άρτια καταρτισμένη μαχήτρια δρόμου, σε μία πόλη που ψάχνει απελπισμένα έναν σωτήρα, η Κέιτ πρέπει να ξεπεράσει τους δαίμονές της πριν γίνει το σύμβολο ελπίδας του Γκόθαμ».

Το πρώτο τρέιλερ, που θα δείτε στη συνέχεια, δίνει περισσότερες πληροφορίες για την ηρωίδα, τη σχέση της με τον Μπρους Γουέιν και το πώς έφτασε στο σημείο να βάλει τη στολή της νυχτερίδας.

Στη δεκαετία του 1950 η Batwoman κατέφθασε στα κόμικς ως αντικείμενο πόθου για τον Batman, με σκοπό να διαλύσει τις φήμες και τις εντυπώσεις για την ομοφυλοφιλία του δημοφιλούς ήρωα. To 2006 όμως επανασυστήθηκε ως Κέιτ Κέιν, μια ομοφυλόφιλη γυναίκα με εβραϊκή καταγωγή, και αυτήν την εκδοχή θα δούμε στη νέα σειρά. 

Ομοφυλόφιλη στο μεταξύ είναι και η Ρούμπι Ρόουζ που την υποδύεται, η οποία έχει γίνει περισσότερο γνωστή μέσα από τους ρόλους της στο τηλεοπτικό «Orange is the New Black» και στις ταινίες «Resident Evil: Το τελευταίο κεφάλαιο», «John Wick: Κεφάλαιο 2» και «The Meg».