Την ύπαρξή του γνωρίζουν μόνο οι πιο φανατικοί αναγνώστες του Στίβεν Κινγκ. Γιατί «Τα Μάτια του Δράκου» (Eyes of The Dragon) του 1984 είναι μια ιστορία μεσαιωνικής φαντασίας, πολύ διαφορετική από τα μυθιστορήματα τρόμου με τα οποία τον έμαθαν όλοι.

Ένα μικρό «Game of Thrones» από τον Στίβεν Κινγκ – που, παρεμπιπτόντως, είναι μέγας φαν της σειράς – το οποίο πρόκειται να γίνει σειρά στο δίκτυο Hulu. Ο συγγραφέας («Περηφάνεια, προκατάληψη και ζόμπι») και παραγωγός («Το Αυτό») Σεθ Γκρέιαμ -Σμιθ ανέλαβε να γράψει τον πιλότο του «The Eyes of The Dragon», για λογαριασμό του δικτύου που έχει προβάλει δύο ακόμη σειρές εμπνευσμένες από το Στίβεν Κινγκ, τις «Castle Rock» και «11/22/63».

Η ιστορία του Κινγκ, βέβαια, δεν είναι το ίδιο ογκώδης και επική με εκείνη του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, αλλά εκτυλίσσεται σε έναν φανταστικό μεσαιωνικό κόσμο όπου υπάρχουν δράκοι και αφορά τη διεκδίκηση του θρόνου από δύο αδέρφια και έναν σατανικό μάγο που έχει στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου – επομένως υπάρχουν δύο τουλάχιστον κοινά με το «Game of Thrones». Μάλιστα, ο μάγος της ιστορίας είναι ο Φλαγκ, ο ίδιος χαρακτήρας που εμφανίζεται ως κακός στο «Μαύρο Πύργο» (στην ατυχή κινηματογραφική μεταφορά του τον υποδύθηκε ο Μάθιου ΜακΚόναχι» και στο «Κοράκι».


Ο χαρακτήρας του Φλαγκ όπως εμφανίζεται στα βιβλία του Στίβεν Κινγκ «Το Κοράκι» (αριστερά), «Ο Μαύρος Πύργος» και «Τα Μάτια του Δράκου» 

Ο Κινγκ έγραψε το βιβλίο απευθυνόμενος στο εφηβικό κοινό, γι' αυτό και απουσιάζουν τα πιο τρομαχτικά στοιχεία του υπόλοιπου έργου του. Οι φαν του απογοητεύτηκαν πολύ και διαμαρτυρήθηκαν έντονα (άλλες εποχές, βέβαια, χωρίς Ίντερνετ και social media). Η πίεση και το bullying από τους φαν ενέπνευσαν στον Κινγκ το «Misery» λίγα χρόνια μετά.

Όπως σημειώνει το Deadline, το Hulu κονταροχτυπήθηκε με την Apple για τα δικαιώματα και κέρδισε τη δημοπρασία.