Σε ένα επικό φινάλε που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να κλείσει όλες τις ιστορίες που είχαν αφήσει ανοικτές οι προηγούμενες σεζόν του «Game of Thrones», ήταν πολλές οι λεπτομέρειες που μπορούσαν να ξεφύγουν από τον θεατή.

Πόσοι πρόσεξαν, για παράδειγμα, ότι στους τίτλους αρχής το Κινγκς Λάντινγκ ήταν μισογκρεμισμένο (μέχρι και τη ρωγμή στην αίθουσα με τον χάρτη είχαν βάλει) ή ότι ο Σιδερένιος Θρόνος δεν είχε το έμβλημα των Λάνιστερ πίσω του; 

Και πόσοι εντόπισαν τις ομοιότητες με τις τρεις ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»; Κάποιες ήταν νοηματικές – ο Σιδερένιος Θρόνος ήταν για την Ντενέρις ό,τι το Ένα Δαχτυλίδι για το Γκόλουμ· και τα δύο έλιωσαν στη φωτιά – κάποιες άλλες ήταν αντιγραφές σκηνών σχεδόν πλάνο προς πλάνο.

Πολλά από αυτά που έγιναν και ειπώθηκαν συνδέονταν με παλιότερες σεζόν. Όπως ότι η Άρυα θα έφευγε για να εξερευνήσει τις χώρες δυτικά του Γουέστερος, κάτι που είχε πρωτοαναφέρει στην έκτη σεζόν. Ή το ανέκδοτο με τον οίκο ανοχής που ο Τύριον έχει πει άλλες δύο φορές (στην πρώτη και στην έκτη σεζόν) αλλά δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει.

Ενώ έχει δοθεί προσοχή ακόμη και στην τελευταία λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα το κοράκι που βλέπουμε να διακοσμεί την πανοπλία της Μπριέν (φωτογραφία επάνω): είναι το έμβλημα του Μπραν, ως νέου βασιλιά του Γουέστερος. Ή τα σχέδια στο φόρεμα και το στέμμα της Σάνσα όταν έγινε βασίλισσα στο Βορρά.

Αυτές και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες μας παρουσιάζει το παρακάτω βίντεο που ετοίμασε το Business Insider:

Διαβάστε επίσης:

120 δόσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία

Οικογενειακή τραγωδία στα Χανιά: Σκότωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε

Καβγάδες στην Τουρκία για την... υποτιθέμενη ελληνική καταγωγή του Ιμάμογλου (vid)

Ο ΣΚΑΙ «έκοψε» το «Power of love»