Μετά τη χθεσινοβραδινή θριαμβευτική υποδοχή στην ταινία του «Κάποτε... στο Χόλιγουντ», ο Κουέντιν Ταραντίνο έκατσε σήμερα μαζί με τους πρωταγωνιστές Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ και Μάργκοτ Ρόμπι σε συνέντευξη Τύπου στο Φεστιβάλ των Καννών.

Όλα πήγαιναν καλά, «άβολες» ερωτήσεις σχετικές με το #MeToo δεν έγιναν (όπως π.χ. για τον άλλοτε «κολλητό» του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ή για τις καταγγελίες της Ούμα Θέρμαν), μέχρι που λίγο πριν το τέλος μία δημοσιογράφος έκανε την #MeToo ερώτηση που τα χάλασε όλα. Κατά τη γνώμη της, η Μάργκοτ Ρόμπι (που υποδύεται την ηθοποιό Σάρον Τέιτ, θύμα του Τσαρλς Μάνσον), δεν μιλάει αρκετά στην ταινία και ρώτησε τον Ταραντίνο γιατί συμβαίνει αυτό.

Προσέξτε στο παρακάτω βίντεο το ύφος του σκηνοθέτη. Για να καταλάβετε γιατί τα παίρνει τόσο πολύ, πρέπει να ξέρετε ότι η Ρόμπι παίζει μεγάλο ρόλο στην ταινία, αλλά ήταν επιλογή του Ταραντίνο ο φακός να την παρακολουθεί σιωπηλά, λατρευτικά, στις καθημερινές της δραστηριότητες, χωρίς πολλά λόγια, ώστε ο θεατής να την ερωτευτεί και να πονέσει ακόμη περισσότερο όταν έρθει η στιγμή της άγριας δολοφονίας. Γι αυτό και ξίνισε αμέσως και αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας απότομα: «Απορρίπτω την υπόθεσή σας».

Η Ρόμπι από την πλευρά της προσπάθησε να τα μπαλώσει απαντώντας: «Νομίζω ότι οι στιγμές που ήμουν στην οθόνη τίμησαν τη μνήμη της Σάρον. Η τραγωδία ήταν η απώλεια της αθωότητας. Το να δείξεις τις υπέροχες πλευρές της μπορούσε να γίνει χωρίς λόγια. Ένιωσα πως είχα πολύ χρόνο για να εξερευνήσω τον χαρακτήρα χωρίς διαλόγους, που ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον. Σπάνια έχω την ευκαιρία να περάσω τόσο χρόνο μόνη μου ως χαρακτήρας».