Τόσο το «Game of Thrones» όσο και το «Χάρι Πότερ» υπήρξαν μεγάλες επιτυχίες στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Και τα δύο έγιναν φαινόμενα, είναι βασισμένα σε σειρές βιβλίων και απέκτησαν φανατικούς οπαδούς που αγοράζουν τα πάντα γύρω από αυτά.
Τα κοινά τους στοιχεία δεν τελειώνουν εδώ, αλλά συνεχίζονται με τους ηθοποιούς που έχουν παίξει τόσο στις ταινίες «Χάρι Πότερ» όσο και στο τηλεοπτικό «Game of Thrones». Τους οποίους το Bored Panda μέτρησε και τους έβγαλε... 14!

Είναι δυνατόν να είναι τόσο πολλοί. Οι πιο παρατηρητικοί θεατές θα πρέπει να έχουν εντοπίσει από μόνοι τους έναν ή δύο ηθοποιούς. Άντε, τρεις ή τέσσερις αν μιλάμε για θεατές-τσακάλια. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Ντέιβιντ Μπράντλεϊ
Είναι τόσο χαρακτηριστική φάτσα και φωνή, που δεν πρέπει να έχει υπάρξει άνθρωπος που να μην τον έχει ξεχωρίσει στις ταινίες και τη σειρά. Ο επιστάτης του Χόγκουαρτς και ο Γουόλντερ Φρέι, που πρόδωσε τους Σταρκ στον Κόκκινο Γάμο και βρήκε το τέλος του από την Άρυα, είναι ο ηθοποιός Ντέιβιντ Μπράντλεϊ.

Νατάλια Τένα
Η μάγισσα Νυμφαντόρα Τονκς είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος του Χάρι Πότερ στις ταινίες, και βρήκε το τέλος της στη μεγάλη Μάχη του Χόγκουαρτς. Στο «Game of Thrones» η Όσα δεν πρόλαβε να πεθάνει σε κάποια από τις μεγάλες μάχες της σειράς, καθώς είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια του Ράμσεϊ Μπόλτον. Πάντως πρόλαβε να σώσει αρκετές φορές τη ζωή του Μπραν, που τότε κανείς δεν είχε φανταστεί ότι θα γινόταν βασιλιάς.

Μισέλ Φέρλεϊ
Εδώ μπαίνουμε στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, καθώς ο ρόλος της Κέιτλιν Σταρκ στο «Game of Thrones» ήταν πολύ μεγάλος και σημαντικός. Ακριβώς για το λόγο αυτό μπορεί κάποιοι θεατές να αναγνώρισαν τη Μισέλ Φέρλεϊ στη μοναδική σκηνή που εμφανίστηκε στις ταινίες Χάρι Πότερ, ως μητέρα της Ερμιόνης στο «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου Μέρος 1ο».

Τζιμ Μπρόντμπεντ
Ο Χόρας Σλάγκχορν, καθηγητής μαγικών φίλτρων στο Χόγκουαρτς εμφανίστηκε στις τρεις τελεταίες ταινίες «Χάρι Πότερ». Στο «Game of Thrones» συναντήσαμε τον Τζιμ Μπρόντμπεντ ως Αρχιμέιστερ Έμπροουζ στην έβδομη σεζόν, όταν ο Σαμ εκπαιδευόταν για να γίνει μέιστερ. Ενώ το όνομά του αναφέρθηκε και στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ως ο συγγραφέας του βιβλίου «A Song of Ice and Fire» που ο Σαμ παρουσίασε στον Τύριον.

Οι τέσσερις παραπάνω περιπτώσεις θεωρούνται και οι πιο εύκολες. Ενώ οι 10 που ακολουθούν είναι για... δυνατούς λύτες.