Μπορεί οι φαν του «Star Wars» να τσακώνονται για την ποιότητα των τελευταίων ταινιών, αλλά στα video games όλοι συμφωνούν ότι το καλύτερο μέχρι σήμερα είναι το «Knights of the Old Republic» που κυκλοφόρησε το 2003. Ένα επικό role playing game που εκτυλίσσεται 4.000 χρόνια πριν από την άνοδο της Αυτοκρατορίας.  Ακολούθησε δεύτερο παιχνίδι το 2005 και τρίτο το 2011, αλλά και σειρά κόμικς από την Dark Horse.

Αυτό θα είναι και το υλικό της ταινίας, με προοπτική τριλογίας, που ετοιμάζει σύμφωνα με το BuzzFeed η Λέτα Καλογρίδη (Laeta Kalogridis). Η Ελληνοαμερικανίδα παραγωγός και σεναριογράφος, με καταγωγή από την Κάλυμνο, έγραψε πρόσφατα την ταινία φαντασίας «Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης» και γνώρισε επιτυχία ως δημιουργός της σειράς «Θνητοί Θεοί» (Altered Carbon) για το Netflix.

Για να μην μπερδευτείτε, η τριλογία αυτή θα είναι διαφορετική από εκείνη των δημιουργών του «Game of Thrones» και εκείνη του Ράιαν Τζόνσον, δημιουργό των «Τελευταίων Jedi». Και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Disney, αποκλείεται να τη δούμε πριν από το 2026.