Η ταινία «Κάποτε... στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το βραβείο Palm Dog στις Κάννες.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, στα Palm Dog βραβεύεται η καλύτερη εμφάνιση σκύλου σε κινηματογραφική ταινία και για φέτος αυτή την πέτυχη η Brandy, το αμερικάνικο πίτμπουλ του Κλιφ Μπουθ, του χαρακτήρα δηλαδή που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ.

«Τουλάχιστον δεν θα γυρίσω σπίτι με άδεια χέρια», σχολίασε ο σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο, ένα κόκκινο κολάρο σκύλου, εκ μέρους της Brandy και πρόσθεσε: «είχα πει σε όλους, ότι δεν έχω ιδέα αν θα κερδίσουμε το Palme d'Or. Ένιωθα όμως ότι μπορούσα να κερδίσω το Palm Dog. Θέλω λοιπόν να το αφιερώσω στην θαυμάσια ηθοποιό μου, την Brandy». Ο Ταραντίνο ανέφερε επίσης ότι δεν πρόκειται να δώσει το βραβείο στην Brandy, αλλά θα το κρατήσει ο ίδιος ως ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσει σύντομα το δικό του σκύλο.


H βραβευμένη πλέον, Brandy

Αν και η βραβευμένη πλέον τετράποδη ηθοποιός δεν βρισκόταν εκεί για να ποζάρει στα απαραίτητα φωταγραφικά ενσταντανέ, τη θέση της πήρε ένα πανέμορφο Κάνε Κόρσο 47 κιλών ονόματι Haru για το οποίο ο Ταραντίνο σχολίασε αστειευόμενος: «είναι από μια προϊστορική ταινία με τέρατα».

Για την ιστορία σημειώνεται ότι  το βραβείο Palm Dog θεσπίστηκε το 2001 και είναι το πιο διάσημο κινηματογραφικό βραβείο για σκύλους.