Δεν είναι μόνο οι δύο τελευταίες σεζόν του «Game of Thrones» στις οποίες το θέαμα πέρασε μπροστά σε βάρος της υπόθεσης και των διαλόγων. Ο παρακάτω πίνακας που δημιουργήθηκε με μέτρηση των λέξεων από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς μέσω του opensubtitles.org, δείχνει ότι από τη δεύτερη κιόλας σεζόν το μπλα-μπλα άρχισε να μειώνεται, για να φτάσουμε στην όγδοη που στα πολύ... ομιλητικά της είχε κάπου 50 λέξεις ανά λεπτό, ενώ το χαμηλότερο όριο ήταν μόλις 15 λέξεις ανά λεπτό.

Οι περισσότερες λέξεις ακούστηκαν στο δεύτερο επεισόδιο, όπου οι πρωταγωνιστές ήταν κλεισμένοι στο Γουίντερφελ περιμένοντας την επίθεση του Βασιλιά της Νύχτας και δεν είχαν τίποτε άλλο να κάνουν, εκτός από το να συζητούν. Οι λιγότερες ήταν στο τρίτο επεισόδιο, εκείνο με τη μεγάλη μάχη, όπου μίλησαν κυρίως τα σπαθιά (και το μαχαίρι της Άρυα στο τέλος).

«Ριγμένες» οι γυναίκες

Μπορεί στη σειρά οι βασικοί ρόλοι να ήταν σχεδόν ίσα μοιρασμένοι ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, αλλά οι πρώτες ήταν οι πιο λιγομίλητες (αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα...). Σύμφωνα με έρευνα της Ceretai που παρουσίασε το BBC, στην πρώτη σεζόν οι γυναίκες εκστόμισαν μόλις το 24% των διαλόγων, στη δεύτερη το 29%, στην τρίτη το 28%, στην τέταρτη το 27%, στην πέμπτη και στην έκτη το 26%, στην έβδομη το 31% και στην όγδοη το 22%.

Το μοναδικό επεισόδιο όπου οι γυναίκες πλησίασαν το 50% ήταν το πέμπτο της τέταρτης σεζόν, ενώ έπεσαν κάτω από 20% στο έβδομο της πρώτης και στο τέταρτο της όγδοης.