Έχουμε ξαναγράψει για τα δεκάδες θύματα του Τζον Γουίκ / Κιάνου Ριβς στην πετυχημένη σειρά ταινιών δράσης. Όμως η ειδικευμένη στα θρίλερ ιστοσελίδα Bloody Disgusting προχωράει ένα βήμα παραπέρα και συγκρίνει τις επιδόσεις του Γουίκ με εκείνες γνωστών μανιακών δολοφόνων από τα slasher films της δεκαετίας του '80.

Μετά από τους 84 φόνους της ταινίας «John Wick», τους 128 του «John Wick: Κεφάλαιο 2» και τους 94 του «John Wick: Κεφάλαιο 3» (προσοχή, μιλάμε μόνο για θύματα του Γουίκ, όχι άλλων χαρακτήρων), ο επαγγελματίας εκτελεστής έχει «γράψει» 306 θανάτους σε τρεις ταινίες. Φανταστείτε ότι σε όλες τις ταινίες της σειράς «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες» ο Φρέντι Κρούγκερ έχει σκοτώσει μόλις 40 ανθρώπους.

Οι δύο πιο... παραγωγικοί μανιακοί των ταινιών αυτού του είδους είναι ο Τζέισον του «Παρασκευή και 13» με 157 φόνους και ο Μάικλ Μάιερς του «Halloween» με 140. Κι όμως, ακόμη και αν τους προσθέσουμε, δεν καταφέρνουν να φτάσουν τον μεγαλύτερο δολοφόνο όλων, των – συμπαθέστατο κατά τα άλλα – Τζον Γουίκ!

Και επειδή ακόμη είναι νωρίς για να δούμε βίντεο με όλους τους φόνους του «John Wick: Κεφάλαιο 3», πάρτε μια γεύση από το γράφημα που ακολουθεί. Σημειώστε όμως ότι αυτοί είναι οι συνολικοί σκοτωμοί της ταινίας· εκτός από τον Κιάνου Ριβς αξιοσημείωτες επιδόσεις έχει και η Χάλι Μπέρι.