Τo «Game of Thrones» τελείωσε πριν από μία εβδομάδα, αλλά το HBO είχε κρατήσει ένα τελευταίο «δώρο» για τους φαν. Το ντοκιμαντέρ «The Last Watch» προβλήθηκε τα ξημερώματα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα από τη Nova, ενώ θα επαναληφθεί απόψε στις 22.00 στο Novacinema1HD. Η καταγραφή της προετοιμασίας και των γυρισμάτων της 8ης σεζόν έχει μεγάλο ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται πολλοί να τη βρουν καλύτερη και από την ίδια τη σειρά όπως έγινε στα τελευταία της επεισόδια.

Εμείς εντοπίσαμε δύο στιγμιότυπα που θεωρούμε συγκλονιστικά, και συμβαίνουν στη διάρκεια της ομαδικής ανάγνωσης του σεναρίου από το καστ της σειράς. Το πρώτο είναι η αντίδραση του ηθοποιού Κόνλεθ Χιλ, που υποδύεται τον Βάρυς, όταν μαθαίνει ότι η Ντενέρις διατάζει την εκτέλεσή του. Η φωνή του βγαίνει με δυσκολία, και η έκφρασή του καθώς βγάζει το σενάριο από μπροστά του και το αφήνει πιο πέρα στο τραπέζι φανερώνει όχι μόνο συγκίνηση, αλλά και μεγάλη δόση εκνευρισμού. Μάλιστα, λίγο μετά σηκώνεται και αποχωρεί. Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο.

Ο Κιτ Χάρινγκτον, από την άλλη, επιδεικνύει μόνο συγκίνηση καθώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μπήγει μαχαίρι στην καρδιά της Ντενέρις. Η Εμίλια Κλαρκ από την απέναντι πλευρά του τραπεζιού προσπαθεί να τον κάνει να νιώσει καλύτερα, αλλά εκείνος δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

  Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξεχώρισαν αυτή τη στιγμή από το ντοκιμαντέρ.

  Το «The Last Watch» , εκτός από την απόψινή του  προβολή, θα είναι διαθέσιμο και στις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova Go.