Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 30 χρόνια, έκανε πρεμιέρα ο «Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», που στα τελευταία του λεπτά δεν άφησε ούτε ένα στεγνό μάτι στις αίθουσες («Oh, Captain, my Captain!...). Η επιτυχία της ταινίας του Πίτερ Γουίαρ, που μας παρότρυνε να «αδράξουμε τη μέρα» (carpe diem), οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος στους ηθοποιούς της.

Τόσο στον μεγάλο Ρόμπιν Γουίλιαμς που έφυγε από τη ζωή πριν από σχεδόν 5 χρόνια, στις 2 Αυγούστου 2014, όσο και στους νεαρούς που υποδύθηκαν τους μαθητές του. Κάποιοι έκαναν μεγάλη καριέρα στη συνέχεια, άλλοι όχι και τόσο. Φανταστείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η ταινία αν αντί για τον Γούλιαμς είχε προκριθεί η πρώτη επιλογή των παραγωγών, που ήταν ο Ντάστιν Χόφμαν ή ο Λίαμ Νίσον που είχε ήδη υπογράψει όταν η ταινία είχε άλλον σκηνοθέτη, αλλά αποχώρησε στη συνέχεια. Άλλα ονόματα που είχαν ακουστεί για το ρόλο του καθηγητή Κίτινγκ; Ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Μελ Γκίμπσον ο Άλεκ Μπόλντουιν, ακόμη και ο Μίκι Ρουρκ!.

Ας καταστρέψουμε τώρα την παραπάνω συγκινητική σκηνή, βλέποντας τη... σπλάτερ παρωδία της από το «Saturday Night Live».

(άσχετο με το θέμα μας, αλλά ήταν ένα βίντεο που θέλαμε να δείτε...)

Δείτε στη συνέχεια το καστ της ταινίας όπως είναι σήμερα, ακόμη και τον «κακό διευθυντή» Νόρμαν Λόιντ, που στα 104 (!) χρόνια του είναι ο γηραιότερος εν ενεργεία ηθοποιός στις ΗΠΑ!