Σήμερα οι Κόλιν Φάρελ και Κλιντ Ίστγουντ γιορτάζουν τα γενέθλιά τους και το Internet Movie Database τους εύχεται χρόνια πολλά με δυο βίντεο που μας θυμίζουν τους πιο χαρακτηριστικούς τους ρόλους.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ που σήμερα συμπληρώνει τα 89 του χρόνια γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στις 31 Μαΐου 1930. Ο πρώτος του σημαντικός ρόλος ήταν στην τηλεοπτική σειρά «Rawhide», ενώ όπως είναι γνωστό στον κινηματογράφο καθιερώθηκε με τη συμμετοχή του στην τριλογία των σπαγγέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε. Εμβληματικός ρόλος στην καριέρα του ήταν ο επιθεωρητής Κάλαχαν («Dirty Harry») που υποδύθηκε σε πέντε ταινίες. Αν και βρισκόταν στο σκηνοθετικό τιμόνι ήδη από τη δεκαετία του '70, η αναγνώριση ήρθε το 1992 όταν σε ηλικία 62 ετών σκηνοθέτησε την ταινία «Οι Ασυγχώρητοι» η οποία πήρε εξαιρετικές κριτικές, προτάθηκε για πολλά βραβεία και τελικά κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Τα επόμενα χρόνια οι σκηνοθετικές του δουλειές γνωρίζουν μεγάλη αναγνώριση και τον καθιερώνουν ως έναν από τους σημαντικότερους Αμερικάνους σκηνοθέτες.

Γενέθλια σήμερα και για τον Κόλιν Φάρελ, ο οποίος συμπληρώνει τα 43 του χρόνια, τα μισά (και βάλε) δηλαδή από τον Κλιντ Ίστγουντ. Ο Φάρελ ξεκίνησε την τηλεοπτική και κινηματογραφική του καριέρα το 1998. Μεταξύ των δεκάδων ταινιών που έχει πρωταγωνιστήσει τον είδαμε ως Μέγα Αλέξανδρο στην ταινία «Αλέξανδρος» το 2004 όπως και σε δυο ταινίες, «Ο Αστακός» και «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού» του «δικού μας» Γιώργου Λάνθιμου. Πρόσφατη συμμετοχή του είναι το live-action της Disney «Ντάμπο»