Μία από τις καλύτερες ρομαντικές κομεντί όλων των εποχών γιορτάζει φέτος τα 30 της χρόνια. Πολλές είναι οι σκηνές ανθολογίας στο «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» του Ρομπ Ράινερ, αλλά εκείνη που όλοι θυμούνται είναι η σκηνή του ψεύτικου οργασμού στο εστιατόριο.

Η συζήτηση του Χάρι (Μπίλι Κρίσταλ) και της Σάλι (Μεγκ Ράιαν) φτάνει στο θέμα του γυναικείου οργασμού, και ο Χάρι επιμένει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει υποκριθεί γυναίκα οργασμό μαζί του. Αν όντως είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα το είχε σίγουρα καταλάβει, λέει, και οδηγεί τη Σάλι στην ακόλουθη αντίδραση:

Η ατάκα «Θα πάρω ό,τι πήρε και αυτή» που ακούγεται στο τέλος είναι η πιο γνωστή της ταινίας, και την εκστομίζει η μητέρα του σκηνοθέτη. Τα γυρίσματα έγιναν στο  Katz's Delicatessen στο Μανχάταν, που έχει κρεμάσει μια πινακίδα πάνω από το τραπέζι όπου κάθονταν οι δύο ηθοποιοί.

Το ιστορικό εστιατόριο (πρωτολειτούργησε το 1888) είναι και ο διοργανωτής του διαγωνισμού ψεύτικου οργασμού, τον οποίο θα φιλοξενήσει στις 12 Ιουλίου. Όπως σημειώνει η New York Post, οι διαγωνιζόμενοι θα καθίσουν στο  τραπέζι της ταινίας και μια κριτική επιτροπή από επιφανείς Νεοϋορκέζους θα αξιολογήσει τις επιδόσεις τους. Στις 24 Ιουλίου το Katz's Deli οργανώνει και μια επετειακή προβολή της ταινίας στον κινηματογράφο Alamo Drafthouse του Μπρούκλιν, όπου το κυλικείο θα σερβίρει σάντουιτς με παστράμι, τη σπεσιαλιτέ του εστιατορίου.

Τέλος, αν πεινάτε αυτή τη στιγμή, θα σας συστήναμε να αποφύγετε το παρακάτω βίντεο.