Ο ετεροθαλής αδερφός του Έλτον Τζον, Τζεφ Ντουάιτ, δεν φαίνεται να χάρηκε ιδιαίτερα με το «Rocketman» την -περίπου- βιογραφική ταινία για τον Έλτον Τζον.

Σημειώνεται ότι η ταινία περιέχει σκηνές στις οποίες ο Έλτον, τον οποίο υποδύεται ο Τάρον Έγκερτον, μαλώνει με τους γονείς του. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του Έλτον, Στάνλεϊ (Στίβεν Μακιντος) φέρεται επικριτικά και αποδοκιμαστικά στο γιο του επειδή διαβάζει «γυναικεία περιοδικά» φοβούμενος ότι φέρεται θηλυπρεπώς.

Ο Ντουάιτ λοιπόν υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι ο πατέρας τους δεν ήταν καθόλου ομοφοβικός.

Μιλώντας στο Mail Onlice σημειώνει σχετικά: «Αυτή η ψυχρότητα είναι ένα εκατομμύριο μίλια μακριά από τον μπαμπά. Ήταν και εκείνος προϊόν μιας εποχής που οι άνδρες δεν περιφέρονταν αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλο ούτε δείχνοντας τα συναισθήματά τους κάθε λεπτό της ημέρας, αλλά είχε πολλή αγάπη μέσα του για όλους μας».

Όσο για την αντίδραση του πατέρα τους όταν ο Έλτον Τζον δήλωσε ότι είναι γκέι, απάντησε: «Ο μπαμπάς δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο ομοφοβικός. Όταν το δήλωσε ο Έλτον, τον πατέρα μας δεν τον ένοιαξε καν. Δεν το ανέφερε καν, καθώς δεν το θεωρούσε σημαντικό».

Ο Στάνλεϊ Ντουάιτ πέθανε το 1991. Ο Έλτον Τζον, κατά κόσμον Ρεγκ Ντουάιτ, έχει μιλήσει με τον αδερφό του Τζεφ μόνο μια φορά από τότε. Ωστόσο ο Τζεφ αρνείται ότι έχουν κάποια είδους διαμάχη οι δυο τους και σημειώνει: «τον αγαπώ, απλά οι δρόμοι μας έχουν ακολουθήσει διαφορετικές κατευθύνσεις».

Η παραγωγή δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις του Τζεφ, ωστόσο η ανακοίνωση για την ταινία αναφέρει: «Αυτή είναι η ζωή του Έλτον, σαν μια μουσική φαντασία. Γιορτάζουμε τον Έλτον Τζον, τη δημιουργία, τη φαντασία, την θαυμάσια δυνατότητα, όχι τον μονοχρωματικό κόσμο στον οποίο γεννήθηκε».