Αν ρωτήσετε τους κριτικούς κινηματογράφου, θα σας πουν ότι το «Rocketman» είναι καλύτερη ταινία από το «Bohemian Rhapsody». Αν ρωτήσετε θεατές που είδαν και τις δύο, είναι πιθανό να πάρετε την ίδια απάντηση, αν και δεν αποκλείεται η επιλογή τους να είναι περισσότερο επηρεασμένη από τη μουσική: π.χ γουστάρουν Queen περισσότερο από Έλτον Τζον, ψηφίζουν «Bohemian Rhapsody».

Το βασικό επιχείρημα υπέρ του «Rocketman» είναι ότι δεν αποτελεί απλά καταγραφή στιγμών και greatest hits του καλλιτέχνη που βιογραφεί, αλλά έχει μια δική του «τρέλα». Σε καμία περίπτωση όμως δεν ξεφεύγει εντελώς από τα κλισέ των μουσικών βιογραφιών που έχουμε δει στον κινηματογράφο. Και οι ομοιότητες με το «Bohemian Rhapsody» είναι πολύ περισσότερες από όσες θα ήθελαν να παραδεχτούν οι υποστηρικτές του «Rocketman». Πόσες; Τουλάχιστον 15, τις οποίες έχουμε καταγράψει στη συνέχεια. Μην ξεχνάμε βέβαια, ότι οι δύο ταινίες έχουν και (εν μέρει) τον ίδιο σκηνοθέτη: ο Ντέξτερ Φλέτσερ του «Rocketman» ανέλαβε να ολοκληρώσει το «Bohemian Rhapsody» μετά από την αποχώρηση του Μπράιαν Σίνγκερ.

1. Η μουσική καριέρα του ήρωα ξεκινά όταν είναι νεαρός, στη Βρετανία του 1960, και περιοδεύει στη χώρα μέσα σε ένα μικρό βαν με το συγκρότημά του.

2. Ο μουσικός έχει μια αποκάλυψη και βγάζει τον αληθινό εαυτό του φορώντας εκκεντρικά κοστούμια στη σκηνή.

3. Βλέπουμε την πρώτη ομοφυλοφιλική εμπειρία του ήρωα στη διάρκεια ενός μοντάζ των νεανικών του χρόνων στις περιοδείες.

4. Αν και ο ήρωας σημειώνει κάποιες πρώτες επιτυχίες, ένας βετεράνος της μουσικής βιομηχανίας δεν πιστεύει ότι έχει μέλλον. Υποτιμά τα τραγούδια του χωρίς να γνωρίζει ότι θα γίνουν μεγάλες επιτυχίες.

5. Η εμπορική επιτυχία του ήρωα απεικονίζεται μέσα από ένα μοντάζ με αποκόμματα εφημερίδων και μουσικών charts στα οποία ανεβαίνουν οι επιτυχίες του.

6. Τον ήρωα αναλαμβάνει ένας προδοτικός ομοφυλόφιλος μάνατζερ με βαριά προφορά, που τον υποδύεται ηθοποιός από δημοφιλή τηλεοπτική σειρά.

7. Πιο συγκεκεριμένα, και στις δύο ταινίες εμφανίζεται ο μάνατζερ Τζον Ριντ, που τον υποδύεται ηθοποιός από το «Game of Thrones». Ο Έινταν Γκίλεν (Μικροδάχτυλος) στο «Bohemian Rhapsody» και ο Ρίτσαρντ Μάντεν (Ρομπ Σταρκ) στο «Rocketman».


Αριστερά ο Ρίτσαρντ Μάντεν και δεξιά ο Έινταν Γκίλεν ως Τζον Ριντ στις δύο ταινίες

8. Υπό την επήρεια του συγκεκριμένου μάντατζερ, ο ήρωας χωρίζει από τους καλούς και πιστούς συνεργάτες του, όταν οι τελευταίου του πουν σκληρές αλήθειες που εκείνος δεν θέλει να ακούσει.

9. Σε μια απόπειρα να σπάσει την ολοένα και αυξανόμενη απομόνωσή του, ο μουσικός οργανώνει μεγάλα πάρτι στο σπίτι του, με ποτά, ναρκωτικά και υπέροχα κοστούμια. Αλλά δεν τον κάνουν πιο χαρούμενο.

10. Η νυχτερινή ζωή στα γκέι κλαμπ απεικονίζεται με κόκκινο φωτισμό και με σάουντρακ μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήρωα.

11. Η ταινία υπαινίσσεται ότι τα τραγούδια του ήρωα στα 80s δεν είναι ό,τι καλύτερο.

12. Όσο ακόμη ψάχνεται σεξουαλικά, ο ήρωας έχει μια σύντομη σχέση με μία καλόκαρδη γυναίκα. Δεν της φέρεται πολύ καλά.

13. Σε μία συναυλία στην τρίτη πράξη της ταινίας ο ήρωας εμφανίζεται σε ένα εμβληματικό στάδιο, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες (φτιαγμένους σε υπολογιστή) φαν.

14. Ύστερα από μια περιπέτεια με την υγεία του, ο ήρωας ξαναβρίσκει τους παλιούς του συνεργάτες, που δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν σε κείνον. Μαζί πια, μπαίνουν σε μια περίοδο παρατεταμένης επιτυχίας.

15. Οι τίτλοι τέλους περιλαμβάνουν εικόνες του αληθινού προσώπου που βιογραφείται, με λεζάντες που περιγράφουν τη ζωή του στα χρόνια που έπονται αυτά που καλύπτει η ταινία.