«Γάλα βλάχας εβαπορέ, μεγαλώνει μεγαλώνει, μεγαλώνει τα παιδιά», ήταν το αρχικό σλόγκαν του πρώτου τηλεοπτικού σποτ για το γάλα της καρδιάς μας, πριν 40 και πλέον χρόνια.

Το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, ένα ξεχωριστό σήμα και ένα ξεχωριστό ελληνικό προϊόν-σήμα κατατεθέν που μεγάλωσε γενιές και γενιές στη μακρά πορεία των 45 χρόνων του, τερματίζει την παραγωγή του επί ελληνικού εδάφους.

Συγχρόνως αυτό σημαίνει τέλος εποχής για το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας όπου γινόταν η παραγωγή του εβαπορέ γάλατος, μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.  Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του ομίλου Vivartia, η παραγωγή θα διακοπεί άμεσα και μάλιστα από την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως η ίδια ανακοίνωση αναφέρει, στην απόφαση αυτή οδήγησε η κάθετη πτώση που γνωρίζει η αγορά του εβαπορέ στην ελληνική αγορά, ωστόσο το Γάλα Βλάχας θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στη χώρα μας καθώς η παραγωγή του πλέον θα γίνεται στο εξωτερικό. 

Εκτός από το ίδιο το προϊόν που για δεκαετίες είχε καθημερινή παρουσία μέσα στο σπίτι κάθε ελληνικής οικογένειας, ξεχωριστή αξία είχαν και οι τηλεοπτικές του διαφημίσεις με ένα από τα πιο διάσημα και διαχρονικά σλόγκαν σε διαφημιστικό σποτ.

Κατά γενική ομολογία, μεταξύ των 10 διαφημίσεων της εταιρείας -όλες πλην μιας από τα 80s-90s- που ακολουθούν αμέσως παρακάτω, το σποτ που συνοδεύεται από το τραγούδι του Λουκιανού Κελαηδόνη «Τρέξε τρέξε μικρούλη», 45 χρόνια μετά, κατέχει την πρώτη θέση στην καρδιά μας.

Βλάχας εβαπορέ, μεγαλώνει μεγαλώνει, μεγαλώνει τα παιδιά

Να πιάσεις τη ζωή και να την πιεις, να μην αφήσεις ούτε στάλα. Γλάλα Βλάχας εβαπορέ, μεγαλώνει μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά παιδιά

Μεγαλώνει γερά παιδιά και ευλύγιστα 

To 1987 κυκλοφορεί και σε light εκδοχή, μόνο με 4% λιπαρά. Ελαφρύ το γάλα, ελαφρύ το σώμα

Κράτα το χέρι μου και μη φοβάσαι τίποτα. Πόσοι θυμάστε αυτή τη διαφήμιση του 1990;

Το 1993 νιώστε πιο πάνω με Βλάχας ελαφρύ

Η εταιρεία ακόμα πιο δυναμικά ακολουθεί τις επιταγές της εποχής που θέλει τους καταναλωτές να προσέχουν τη σιλουέτα τους. Κορμί ανάλαφρο, πάντα σε φόρμα με το Βλάχας ελαφρύ

Επί 45 χρόνια το Γάλα Βλάχας έχει υπάρξει διαχρονική αξία για κάθε ελληνική οικογένεια

Ένας για όλους και όλοι για Βλάχας

Η Nestle παρουσιάζει το νέο Γάλα Βλάχας με επιπλέον ασβέστιο. Μεγαλώνει γερά παιδιά και έξυπνα