Οι Ρώσοι δεν περίμεναν να γίνει επιτυχία το «Chernobyl» του HBO – είναι η σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία όλων των εποχών στο IMDb – για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και να πούνε την... πράβντα (αλήθεια) τους.

Το ρωσικό κανάλι NTV, γνωστό για τη φιλοκυβερνητική του στάση, έχει ήδη γυρίσει μια σειρά για τη μεγάλη καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο Τσερνόμπιλ τον Απρίλιο του 1986, με μέρος των χρημάτων να προέρχεται από το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού. (Το παρακάτω βίντεο είναι το ρώσικο τρέιλερ για το αμερικανικό «Chernobyl», με Ρώσους να ντουμπλάρουν τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς που υποδύονται τους Ρώσους.)

Η σειρά γυρίστηκε πέρυσι στη Λευκορωσία και τώρα βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ, όπως αναφέρει το Hollywood Reporter. Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για την υπόθεση, ωστόσο φαίνεται πως η σειρά θα κατηγορεί τη CIA ότι έπαιξε ρόλο στο ατύχημα, και θα εκτυλίσσεται από την πλευρά των πρακτόρων της KGB που προσπαθούν να ξεσκεπάσουν έναν Αμερικανό κατάσκοπο στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία προβολής της ρωσικής εκδοχής του «Chernobyl».