Παρά τις αρνητικές εντυπώσεις που άφησε με την τελευταία σεζόν του το Game of Thrones, κέρδισε το βραβείο καλύτερης σειράς στα  MTV Movie & TV Awards που, εντάξει, δεν είναι Emmy ούτε Όσκαρ, αλλά δείχνουν με τον τρόπο τους τις τάσεις στην ποπ κουλτούρα.

Μεγάλος νικητής της χθεσινής βραδιάς ήταν το «Avengers: Endgame», που κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερου ήρωα για τον Iron Man του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και καλύτερου κακού για τον Thanos του Τζος Μπρόλιν.

Από το 2017 η διοργάνωση δεν ξεχωρίζει άνδρες και γυναίκες στην κατηγορία καλύτερης ερμηνείας, και φέτος τα βραβεία πήγαν σε γυναίκες: στη Lady Gaga για την ταινία «A Star is Born» και στην Ελίζαμπεθ Μος για τη σειρά «The Handmaid's Tale».

Στις πιο... ειδικές κατηγορίες βραβείων, η Σάντρα Μπούλοκ κέρδισε βραβείο φοβισμένης ερμηνείας για το «Bird Box», το «Captain Marvel» βραβείο καλύτερης μάχης (μεταξύ Captain Marvel και Minn-Erva) και οι Νόα Σεντινέο και Λάνα Κόντορ βραβείο καλύτερου φιλιού για το «To All the Boys I've Loved Before».