Ο Γούντι, ο Μπαζ και η παρέα τους μπαίνουν σε νέες περιπέτειες για τελευταία φορά, στο τέταρτο φιλμ του Toy Story.

Η τέταρτη συνέχεια του αγαπημένου franchise της Pixar ξεκινά με με τα παιχνίδια στο νέο τους δωμάτιο, εκείνο της μικρής Μπόνι που της τα δώρισε ο μεγάλος πλέον Άντι. Τα παιχνίδια υποδέχονται στην παρέα τους τον Φόρκι, το παιχνίδι που έφτιαξε η Μπόνι από πλαστικό πιρούνι το οποίο το μικρό κορίτσι αγαπά ιδιαίτερα, ο Φόρκι όμως στην ουσία αναζητά τον εαυτό του. Το παιχνίδι επιμένει πως δεν ανήκει εκεί και προσπαθεί κάθε φορά να δραπευτεύσει δείχνοντας σε όλους τους χαρακτήρες πόσο μεγάλος μπορεί να είναι ο κόσμος για ένα παιχνίδι.  

Λίγα λόγια για την ταινία
Ο Γούντι ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Άντι είτε η Μπόνι. Οπότε όταν το καινούριο παιχνίδι της Μπόνι, που είναι καρπός χειροτεχνίας και ακούει στο όνομα Φόρκι, αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Γούντι αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Μπόνι παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Γούντι καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει τη συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Μπο Πιπ. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Μπόνι και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Γούντι και η Μπο συνειδητοποιούν ότι οι κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους. Ο Γούντι ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Άντι είτε η Μπόνι. Οπότε όταν το καινούριο παιχνίδι της Μπόνι, που είναι καρπός χειροτεχνίας και ακούει στο όνομα Φόρκι, αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Γούντι αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Μπόνι παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Γούντι καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει τη συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Μπο Πιπ. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Μπόνι και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Γούντι και η Μπο συνειδητοποιούν ότι οι κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

To Toy Story 4 κυκλοφορεί σήμερα (20 Ιουνίου) στους ελληνικούς κινηματογράφους.

10 πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε για το Toy Story 4

  • Η τέταρτη ταινία του franchise κυκλοφορεί 24 χρόνια μετά το πρώτο Toy Story (1995), 20 χρόνια μετά το δεύτερο φιλμ (1999) και εννιά χρόνια μετά την τρίτη ταινία του 2010. 
  • Το Νοέμβριο του 2018, ο Τομ Χανκς αποκάλυψε ότι το τέλος ήταν ίδιαίτερα συγκινητικό και μια «ιστορική στιγμή». Επίσης πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να αντικρύσει τους υπόλοιπες συντελεστές όταν ηχογραφούσε τις τελευταίες αράδες του ρόλου του από τη συγκίνηση. Το ίδιο ακριβώς είναι δηλώσει πριν λίγο καιρό και ο Τιμ Άλεν.
  • Το Toy Story 4  είναι η πρώτη ταινία της Disney για τον Κιάνου Ριβς. O ηθοποιός υποδύεται τον Ντουκ Καμπούμ, ένα παιχνίδι από τον Καναδά, το οποίο είναι βασισμένο στον σπουδαιότερο κασκαντέρ της χώρας,.
  • Επίσης είναι ο τελευταίος ρόλος του Μπαντ Λάκεϊ ο οποίος πέθανε στις 24 Φεβρουαρίου του 2018 σε ηλικία 83 ετών και η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.
  • Αυτό είναι το δεύτερο φιλμ της Pixar που είναι αφιερωμένο σε έναν ηθοποιό που απεβίωσε. Το πρώτο ήταν το Cars το 2006.
  • Παράλληλα αποτελεί την πέμπτη συνεργασία του Τομ Χανκς και του Τιμ Άλεν με την Pixar. Προηγήθηκαν τα: Τoy Story (1995), Toy Story 2 (1999), Cars (2006) κσι Toy Story 3 (2010). 
  • O Τομ Χανκς άρχισε να ηχογραφεί το ρόλο του το Δεκέμβριο του 2015 ενώ έκανε παράλληλα γυρίσματα για το Sully (2016). Τα voice over του Γούντι ήταν τόσο απαιτητικά σαν να κάνεις ασκήσεις κοιλιακών για τέσσερις ώρες, όπως είπε χαρακτηριστικά.
  • Και τα τέσσερι φιλμ του franchise έχουν τη δική τους μουσική την οποία έχει γράψει ο Ράντι Νιούμαν.
  • Στο teaser τρέιλερ του Muppets Most Wanted (2014) κατά τη διάρκεια του τραγουδιού We're Doing a Sequel, ο Γκόνζο αναφέρει αστειεύομενος ότι περιμένουν από τον Τομ Χανκς να κάνει ένα τέταρτο Toy Story. Η κινηματογραφική ιστορία τον δικαίωσε.
  • Το Toy Story 4 είναι το δεύτερο φιλμ της Pixar που έχει διάρκεια 100 λεπτά. Το πρώτο ήταν το «Ψάχνοντας το Νέμο» («Finding Nemo») το 2003.