Αφού σύγχισαν τόσο κόσμο επιλέγοντας τον Ρόμπερτ Πάτινσον για νέο Μπάτμαν (άσχετο αν εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι πολύ καλός), φαντάζεστε να κάνουν το ίδιο και σε άλλους τόσους, επιλέγοντάς τον και για Τζέιμς Μποντ; Ευτυχώς την επιθυμία αυτή δεν την εξέφρασε κάποιος από τους παραγωγούς των ταινιών με τον 007, αλλά ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ που αποχώρησε λόγω δημιουργικών διαφορών από τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας και έδωσε στη θέση του στον Κάρι Φουκουνάγκα.

Μιλώντας στον Guardian με αφορμή την ταινία «Yesterday» (στην Ελλάδα από 27 Ιουνίου), ο Μπόιλ είπε ότι πρόσφατα είδε την ταινία «High Life» (προβλήθηκε και στην Ελλάδα αλλά την είδαν ελάχιστοι) με τον Πάτινσον και όλη την ώρα σκεφτόταν: «Θεέ μου, πρέπει να τον πάρουν για τον επόμενο Τζέιμς Μποντ».

Επίσης δεν θεωρεί ότι είναι μικρός σε ηλικία για τον ρόλο (στα 33 του): «Όχι, όχι, ο Μποντ πρέπει να είναι στα 30κάτι του. Πόσο ήταν ο Σον Κόνερι; Νομίζω πως είναι έτοιμος τώρα».

Το σίγουρο είναι ότι ο ρόλος του Μπάτμαν βγάζει τον Πάτινσον (ήδη τα ταμπλόιντ τον αποκαλούν Μπάτινσον) από την κούρσα για τον επόμενο Μποντ, όπως και ο ρόλος του Σούπερμαν απέκλειε τον Χένρι Κάβιλ (τώρα βέβαια που εγκατέλειψε τις ταινίες της DC Comics, ίσως έχει μια ελπίδα παραπάνω ο συγκεκριμένος).