Πίσω στο 2002, ο Κίλιαν Μέρφι του «Peaky Blinders» υποδύθηκε έναν κούριερ που ξυπνάει από κώμα σε ένα άδειο νοσοκομείο, 28 ημέρες αφού ένας ιός έχει φέρει το τέλος του κόσμου και την Αποκάλυψη των Ζόμπι. Το «28 Ημέρες Μετά» από τον σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ και τον σεναριογράφο Άλεξ Γκάρλαντ προβλήθηκε έναν χρόνο πριν κυκλοφορήσει το πρώτο κόμικ «The Walking Dead» με τον Ρικ Γκράιμς να ξυπνάει με τον ίδιο τρόπο σε νοσοκομείο, 8 χρόνια πριν από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, και 2 χρόνια πριν από το «Ξύπνημα των Νεκρών» του Ζακ Σνάιντερ. Θα μπορούσαμε λοιπόν να υποστηρίξουμε ότι η συγκεκριμένη ταινία έδωσε το σύνθημα για την αναγέννηση του είδους σε τηλεόραση και κινηματογράφο.

Το σίκουελ «28 Εβδομάδες Μετά» (2007), με τους αρχικούς συντελεστές να περιορίζονται σε ρόλο παραγωγών, βρήκε έναν ενδιαφέροντα τρόπο για να ανοίξει και να προχωρήσει περισσότερο την ιστορία, αυτή τη φορά με τους Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ρόουζ Μπερν, Τζέρεμι Ρένερ και Ίντρις Έλμπα στο καστ.

Και τώρα ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει μιλώντας στον Independent ότι ξανασυνεργάζεται με τον Άλεξ Γκάρλαντ για ένα ακόμη σίκουελ. Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, εμείς θα υποθέσουμε ότι ο τίτλος θα είναι «28 μήνες μετά», εκτός αν το πάει σε sci-fi κατεύθυνση και προτιμήσει το «28 χρόνια μετά».

Προς το παρόν ο Μπόιλ, μετά την αποχώρησή του από την τελευταία ταινία Τζέιμς Μποντ, επιστρέφει στις αίθουσες με το «Yesterday» που θα προβάλλεται στην Ελλάδα από τις 27 Ιουνίου.