Αυτοί που τώρα γκρινιάζουν για τον Ρόμπερτ Πάτινσον ως Μπάτμαν, τι θα έλεγαν άραγε πριν από 30 χρόνια αν ο «Μπάτμαν» του Τιμ Μπάρτον κυκλοφορούσε με πρωταγωνιστή τον Στίβεν Σιγκάλ; Τον πρώην action star που σήμερα παίζει σε ριάλιτι, βιντεοταινίες και θέλει να είναι ο κολλητός του Βλάντιμιρ Πούτιν;

Κι όμως, η παραγωγός Warner Bros. είχε ρίξει τότε το όνομά του στο τραπέζι, σύμφωνα με τον σεναριογράφο της ταινίας Σαμ Χαμ. Μιλώντας στο SyFy Wire με αφορμή τα 30 χρόνια από την πρεμιέρα του «Μπάτμαν», ο Χαμ είπε ότι όσο αφορούσε το κάστινγκ, το στούντιο ενδιαφερόταν περισσότερο για τον Μπάτμαν, παρά για τον Μπρους Γουέιν χωρίς τη μάσκα του Σκοτεινού Ιππότη.

«Υπήρχε πολύς κόσμος στη Warner Bros. που ήθελε έναν σταρ ταινιών δράσης στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήθελαν να βρουν ηθοποιό για τον Μπάτμαν, αντί για τον Μπρους Γουέιν. Αλλά το σωστό είναι να πετύχεις το ρόλο του Γουέιν, γιατί ο Μπάτμαν στις περισσότερες σκηνές θα είναι ένας κασκαντέρ ή κάποιος τύπος που θα τρέχει με μία μπέρτα σε μακρινά πλάνα. Δεν χρειάζεσαι τις γνώσεις στις πολεμικές τέχνες π.χ. του Στίβεν Σιγκάλ ή κάποιοι σαν εκείνον, μπορείς να τα λύσεις με αντικαταστάτες όλα αυτά. Ο Σιγκάλ ήταν ένας από τους ηθοποιούς που μας πρότειναν για Μπάτμαν».

Ο Σιγκάλ τότε ήταν ανερχόμενος σταρ, έχοντας γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με το «Above The Law» («Ο Σκληρός του Σικάγου» στα μέρη μας) και την επόμενη χρονιά θα την επαναλάμβανε με το «Hard to Kill» (Εκδίκηση σε Δεύτερο Χρόνο). Όπως θυμάται ο Χαμ: «Είχε μόλις εμφανιστεί στα πράγματα και όλοι έλεγαν “ουάου, ο τύπος είναι πολύ σκληρός, θα μπορούσε να παίξει τον Μπάτμαν”. Δεν νομίζω να ήρθε ποτέ για να κάνει δοκιμαστικό, ήταν απλά ένα από τα ονόματα που αιωρούνταν».